Najnovije vijestiTakmičenja

Održan 1. Carp kup na jezeru Starača

2016-04-10-7667_1280x719Danas je na jezeru Starača u Podlugovima završeno prvo takmičenje u lovu šarana i amura – “Carp kup Starača 2016”. Interesantno je da je ovo prvo takmičenje u ovoj disciplini ikad održano na nekoj vodi na teritoriji Kantona Sarajevo.

Po hladnom i kišovitom vremenu, na takmičenju je nastupilo 6 ekipa sa 12 takmičara, a zbog nagle promjene temperature i zahlađenja, ulov nije bio kakav se očekivao.

Nakon 50 sati ribolova, 1. mjesto je zauzela ekipa CT “Element baits” iz Sarajeva sa ukupno 18.100 grama ribe, 2. mjesto ekipa CT “Špilja” iz Ilijaša sa 14.210 grama, a 3. mjesto ekipa domaćina CT “Bistro!” iz Sarajeva 11.930 grama.

Najveću ribu na takmičenju uhvatio je Kemal Avdić iz Ilijaša, član Udruženja “Bistro!”, koja je težila 11.930 grama.

Ulovljeno je 10 riba ukupne težine 53.640 grama.

Trećeplasirani su, netom poslije označenog kraja takmičenja, imali ulov koji nije priznat, a koji bi im, da se desio par minuta ranije, donio drugo mjesto na takmičenju.

“Takmičenje su inicirali ribolovci koji volonterski rade na unaprijeđenju jezera Starača, i ovo je prva i za sada jedina staza na području Kantona Sarajevo gdje se mogu održati takmičenja u ovoj disciplini. Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti izvršiti i produženje iste gdje bi onda na takmičenju moglo nastupiti i desetak ekipa. Sav novac prikupljen od kotizacija, takmičari su namijenili za kupovinu novih kapitalnih riba.”, poručili su iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

One thought on “Održan 1. Carp kup na jezeru Starača

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.