Rekreativna zona Banjaluke dočekuje proljeće u novom ruhu

Foto: Dajan Špirić
Foto: Dajan Špirić

Danas i sutra, na području Rekreativne zone Banjaluka, završavaju se radovi na obnavljanju parkovnog mobilijara i outdoor turističkih znakova/puokaza.

Zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije Molson Coors, Rekreativna zona Banjaluka će biti bogatija za turističke znakove i putokaze, klupe, stolovi sa klupama, kantama i žardinjerama.

Jelena Šobić, član inicijative pojašnjava „Nakon što je ova kompanija prepoznala korisno društveni angažman grupe građana i građanki okupljenim oko Rekreativne zone, te nakon što se analiziralo šta je sve potrebno obnoviti na ovom području, ovog vikenda svi posjetioci će imati priliku vidjeti šta je sve promijenjeno. Ovo je ujedno i prilika da skrenemo pažnju svim posjetiocima da zajedno brinemo o našoj zoni kao i svim materijalnim dobrima koja se na njoj nalaze, ali ne zaboviti ni prirodna i kulturno-istorijska dobra.“

„Ovo je još jedan pokazatelj da se angažovanje pojedinaca i grupa oko neke ideje prepoznaje i da za sebe veže pozitivne stvari i razvoj. Mi u Rekreativnoj zoni ćemo nastaviti sa našim aktivnostima i dalje i pozivamo sve pojedince, grupe i udruženja te privrednike da se angažuju u održavanju i razvoju Rekreativne zone Banjaluka“, dodao je Goran Pivašević.

Pročitajte i:   Žena ribar pomrsila konce prijedorskim ribolovcima – u mojoj mreži je više ribe!

Tihomir Dakić ističe „Sada je na građanima da brinu o ovome i da jedni na druge utiču da brinu o zajedničko dobru. Kroz ovu inicijativu je uloženo jako mnogo truda i slobodnog volonterskog vremena i bilo bi dobro da svi toga budu svjesni. Kao što smo i ranije najavili, ovo je samo početak našeg djelovanja i pokazatelj kako organizovana i predana grupa građana može da mijenja stvari oko sebe.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.