Spin reprezentacija BiH na “Trout Union Cup Rumunija 2016” osvojila 4. mjesto!

13130951_1729550120662811_7241632011293053392_oU Rumunskom gradu Odorheiu Secuiesc,  od 07. do 09. maja je održan  “Trout Union Cup Rumunija 2016” na kojem je učestvovalo 13 država sa 92 takmičara i 23 ekipe.

Ovaj kup je tradicionalni i svake godine se održava u drugoj zemlji, a važi kao najkvalitetnije takmičenje u disciplini lov predatora umjetnim mamcima sa obale koje je propisala svjetska ribolovna asocijacija –FIPSED.

Bosna i Hercegovina je imala 4 predstavnika – Amer Hadžimešić, Ognjen Borovčanin, Vladimir Klačar i Dejan Bjelajac koji su sami sebe finansirali ili uz pomoć sponzora. Nažalost, zbog visokih troškova odlaska na takmičenje i dužine trajanja istog, ostali članovi lige i repreznentacije nisu mogli da nastupe. Tako da je u startu naš tim bio hendikepiran jer je ogromna prednost nastup 2 tima u odnosu na jedan.

Prvi dan takmičenja je krenuo sa nevjerovatnim nevremenom, praćenim olujnim vjetrom i gradom. Organizator je odmah prekinuo takmičenje na sat vremena. Međutim, nakon sat vremena dolaskom na stazu vodostaj rijeke se podigao za 20 cm i rijekom je plivalo granje sa ogromnom količinom mulja. Određena je pauza u trajanju od 2 sata. Nastavak je uslijedio od 13,00 po jakoj kiši koja je padala narednih 5 sati i rijeci u kojoj nije bilo nikakve šanse da se nešto ulovi osim da se izgubi jako puno mamaca što se i dešavalo. Bilans prvog dana takmičenja (koji je bio na granici neregularnosti zbog jako malo ulovljene ribe) je dobar rezultat Amera Hadžimešića koji je zauzeo 3 mjesto i uz dobre rezultate ostalih plasman Bosne i Hecegovine je bio 7. mjesto nakon prvog dana. Bilo je primjetno da su bodovne razlike nas i drugih reprezentacija jako male i svi smo bili složni da može bolje od ovoga.

Pročitajte i:   Važno obavještenje iz USR „NERETVA 1933“ Mostar: Odgađa se ribolovna sezona u HNŽ-u

Drugi dan apsolutno dan za ribolov i takmičenje u svakom pogledu. Na prvim zabačajima se vidjelo da je riba, 1200 kg sa koliko je poribljena rijeka (18 riba po boxu), tu. Predstavnici Bosne i Hercegovine prave izvanredan rezultat prije svega Ognjen Borovčanin koji osvaja 3 mjesto, Vladimir Klačar 4 mjesto.

“U meni kao kapitenu ekipe igra u glavi koliko smo se makli naprijed, i mislio sam smo dostigli 5. mjesto, rezultat sa kojim bih bio presretan. Rezultati su se krili i nisam mogao da izračunam bodove ostalih ekipa. Informacija da smo se uspjeli probiti na izvanredno 4. mjesto je bila takva da je iz mene izbio jedan žestok emotivni naboj gdje su bile pomiješane, kako tužne emocije zbog medalje koja nam je zbog jedne jedine ribe pobjegla, tako i naboja ponosa za koji znamo članovi tima i ja kako i na koji način je eruptirao iz mene. Iza sebe  smo ostavili ribolovne sile kao što su Češka, Bugarska, Hrvatska, Bjelorusija … koje imaju ogromnu logističku podršku. Opet se pokazalo da je presudan nastup sa dodatnim timom ili lajnerima iza leđa takmičara. Nevjerovatna atmosfera u ekipi, pozitivan naboj uz kvalitet mnogih takmičara iz naše lige može samo da garantuje vrhunske rezultate koji će da slijede što su mnogi primjetili čestitavši nam na plasmanu.”

Pročitajte i:   Bijela pjena prekrila površinu rijeke Jale

Izvještaj i slike: Hadžimešić Amer

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.