12:48 am - Srijeda Mart 20, 2019

Obavještenje iz OSR Konjic

11Poštovani članovi udruženja i sportski ribolovci,

obraćamo vam se zbog aktuelnog mrijesta riba šarana i smuđa, te molimo sve članove i sportske ribolovce koji obavljaju ribolov na Jablaničkom jezeru da se pridržavaju ribolovnog režima i da poštuju Zakon o slatkovodnom ribarstvu FBiH.

Trenutno je na snazi zabrana izlova šarana u vrijeme mrijesta od 01. aprila do 31. maja, kao i izlov smuđa u vrijeme mrijesta od 01.marta do 31. maja.

Ribočuvarska služba OSRKONJIC u saradnji sa članovima – volonterima OSRKONJIC provodi proširene aktivnosti na suzbijanju nelegalnog ribolova koji je u porastu u proteklim danima zbog intezivnog mrijesta šarana za vrijeme sunčanih dana i boljih vremenskih uslova na Jablaničkom jezeru u mjesecu maju.

OSRKONJIC je podnijela 7 prijava protiv lica koja su zatečena u krivolovu na Jablaničkom jezeru, a pronađeno i zapljenjeno je 11 mreža koje su korištene u krivolovu na Jablaničkom jezeru.

Također se zahvaljujemo sportskim ribolovcima i članovima OSRKONJIC koji su se odazvali pozivu da pomognu ribočuvarskoj službi OSRKONJIC u sprečavanju krivolova na ribolovnom području Općine Konjic, te molimo sve ostale sportske ribolovce i članove udruženja da sve uočene radnje krivolova odmah prijave kancelariji udruženja i ribočuvarskoj službi OSRKONJIC na broj telefona 036-727-268.

Hvala i bistro!
Udruženje građana „Organizacija sportskih ribolovaca“ Konjic

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Krivolov

5 Responses to “Obavještenje iz OSR Konjic”