NajaveNajnovije vijesti

Na jezeru Drenova 22. maja “Kup osnovnih škola” u ribolovu

U organizaciji SRD “Ukrinski cvijet” iz Prnjavora 22. maja na jezeru Drenova biće održan “Kup osnovnih škola” u ribolovu.

SRD “Ukrinski cvijet” ove godine proslavlja 60 godina postojanja. Društvo je osnovano 1956. pod imenom SRD “Prnjavor”. U proteklom periodu u njihovoj organizaciji održano je nekoliko takmičenja u disciplini “fider”,i “štukijada”.

jezero-drenova-ribolovci-660x381Društvo je prošle godine prvi put organizovalo i takmičenje za učenike osnovnih škola, na kome je učestvovalo osam osnovnih škola sa teritorije opštine Prnjavor. Tradicija se nastavlja i ove godine.

Premda je prvobitna ideja bila da ove godine na takmičenju učestvuju takmičari iz cijele banjalučke regije, od iste se odustalo, pa će se kao i prošle godine takmičiti učenici prnjavorskih osnovnih škola. Jedna od novina ove godine biće i prisustvo roditelja i djece iz Dnevnog centra “Neven”. Četiri dječaka će sudjelovati u takmičarskom dijelu, dok će ostala djeca biti u prilici i da prisustvuju času predavanja o vodama.

SRD “Ukrinski cvijet” trenutno ima oko 500 članova, a jedan od ciljeva ovakvih manifestacija je privlačenje članova mlađe životne dobi, kako bi se društvo dodatno omasovilo i podmladilo. Takođe osnovci će biti u prilici da provedu dan u međusobnom druženju, a uz tradicionalni ribolovački pozdrav “bistro” i da prezentuju svoje vještine u takmičarskom dijelu.

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Prnjavor.info – Zoran Ančić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.