Novogradski dani u ribolovu

Sa prošlih takmičenja povodom Dana Opštine Novi Grad, Sarajevo

Piše: Ismet BAJROVIĆ

U povodu  kulturno sportske manifestacije „Novogradski dani 2016“, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo i u organizaciji Udruženja Sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo, u subotu, 18. juna  na  ribarskoj stazi Lađanica kod Dobroševića, održat će se 16. Tradicionalni turnir u sportskom ribolovu na kojem će učestvovati 12 ekipa iz Tuzle,  Zenice, Sarajeva, Goražda, Ustikoline, Lukavice…

Održavanje manifestacije „Novogradski dani“  u sportskom ribolovu proteklih niz godina postalo je tradicija koja  ima za cilj afirmaciju i podsticanje ribolovnog sporta.

Takmičenje je ekipno i pojedinačno.  Ekipu sačinjavaju tri  (3) takmničara, plus vođa  puta.

Prvoplasirane  tri ekipe dobivaju  pehare  i diplome, a  pojedinci medalje i prigodne nagrade. Za  sve  učesnike  obezbjeđen  je ručak i osvježavajući napitak.

Dolazak ekipa je u subotu, 18.06.2016.godine   do 8,3o  sati.  Zatim  slijedi  prijava  ekipa, izvlačenje startnih mjesta i izlazak na stazu.  Takmičenje od 10 do 13 sati. Vaganje ulova od 13  do 14  sati, a zatim slijedi proglašenje  pobjednika, podjela nagrada i svečani ručak. Prijava ekipa do  16.06.2016.godine.

Pročitajte i:   Holandski stručnjak o kontaminaciji u Incelu: Postoji rizik, ali stanje nije alarmantno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.