Najnovije vijestiTakmičenja

U sklopu Novogradskih dana održano takmičenje u ribolovu

Ribari SRD Sarajevo 1906 pobjednici na turniru Novogradski dani 2016  (Foto, I. BAJROVIĆ)Piše: Ismet BAJROVIĆ

Podjelom pehara, medalja i diploma, u povodu Dana Općine Novi Grad, Sarajevo i kulturno sportske manifestacije „Novogradski dani 2016“, a u organizaciji Udruženja Sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo, u subotu, na ribarskoj stazi Lađanica kod Dobroševića, održan je 16. tradicionalni turnir u sportskom ribolovu na kojem je učestvovalo 8 ekipa iz Tuzle, Ilijaša, Vogošće, Sarajeva i Istočnog Sarajeva, sa preko 50 učesnika.

Pokroovitelj takmičenja je Općina Novi Grad.

Održavanje manifestacije „Novogradski dani“ u sportskom ribolovu protekli niz godina postalo je tradicija koja ima za cilj afirmaciju i podsticanje ribolovnog sporta.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto i pobjednički pehar osvojili su članovi SRD „Sarajevo 1906“ iz Sarajeva. Drugo mjesto zaizela je ekipa SIRK „Bistro“ Tuzla, a treće mjesato pripalo je ekipi Udruženja Sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su: Mirza Alić (Sarajevo 1906), Ermin Hadžić (Sarajevo 1906), Anton Šahfhauzer (Sarajevo 1906), Ervin Bejdić (Novi Grad) i Murat Džolota (Tuzla)…

Dodjeljene su i Zahvalnice zaslužnim za učestvovanje i doprinos u okviru 20. Kulturno-sportske manifestacije „Novogradski dani 2016“, a priznanja dobili su Đorđe Klepić, Mugdim Pešto, Dane Ristić i drugi.

Pročitajte i:   Više od 300 osoba će 21. aprila čistiti jezero Modrac, žele mu vratiti stari sjaj

Najboljim ekipama uručeni su peharim medalje, diplome i zahvalnice, dar Općine Novi Grad Sarajevo.

Za sve učesnike ovog takmičenja obezbjeđen je doručak, kisela i ručak u restoranu Dobroševići. Bilo je ovo jedno od izuzetno kvalitetnih takmičenja.

Mugdim Pešto je bio sudija koji je profesionalno obavio svoj dio posla.

Đorđe Klepić iz Istočnog Sarajeva se zahvalio na pozivu da prisustvuje na ovom takmičenju i uputio organizatoru čestitku na uspješnoj organizaciji takmičenja ribara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.