Rezultati 3. kola Premijer mušičarske lige

sipovo-pliva2Treće kolo Premijer “Fly fishing” lige BiH održano je na rijeci Plivi u Šipovu u nedjelju, 26.06.2016.

Kako smo vas ranije izvještavali od početka lige prvo mjesto zauzimao je Jovo Dević koji je svoju poziciju nakon takmičenja na rijeci  Plivi i učvrstio, a kako je do kraja Premijer lige ostalo još samo jedno kolo na toj poziciji bi mogao i ostati. Ostali takmičari svoju šansu pokušat će iskoristiti pecanjem na Plivskom  jezeru i izboriti plasman u reprezentaciju BiH  te  osigurati  ostanak u  Premijer “Fly fishing” ligi BiH za 2017.

Na rijeci Plivi pecalo se u dva sektora u trajanju od po 3 sata. Pored velikog  ulova koji je bio ispod mjere ( 190-199 milimetra) možemo reći da se dobro pecalo jer je ukupan ulov 141 riba.

SRD „Šipovo“ sve pohvale za pomoć  u organizaciji ovog takmičenja, a posebno Ili Glamočaku, sektorskom sudiji.

Pohvale od strane  takmičara dobile su sudije koji su fascinantno, i do sada  najpoštenije  odradili svoj dio posla kada je mjerenje ulova u pitanju jer nisu priznavali ni ribu od 19,9 milimetara.

Pročitajte i:   SRD 'Mladica' Foča: Postavljene informativne table i table zabrane ribolova

Na takmičenju sudili su; delegat tamičenja Alijagić Sead, Željko Marković, glavni sudija, Ile Glamočak, Nenad Jošiković, Mirslav Jović i sekretar/komesar Erna Kardaš.

Sljedeće, završno kolo lige će se održati na Plivskom jezeru u Jajcu koje je planirano po povratku naših reprezentativaca  iz Amerike sa Svjetskog mušičarskog prvenstva.

Reprezentativcima BiH sretan odlazak i što bolji plasman na Svjetskom mušičarskom prvenstvu u Americi.

Komesar lige, Erna Kardaš

Plasman nakon tri kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.