Najnovije vijestiTakmičenja

Održan VII Kup Jadransko – podunavskih zemalja u mušičarenju

pobednici-ekipnoU prelijepom planinskom gradiću Kolašinu, u sjevernom dijelu Crne Gore, na rijeci Tari, održan je VII Kup JPZ- a mušičarenju.

Na takmičenju je učestvovalo 16 ekipa iz 8 zemalja. Pored svih zemalja iz bivše Jugoslavije učešće na takmičenju su uzeli i takmičari iz Bugarske i Mađarske.

Svečano otvaranje, uz prisistvo nekoliko stotina građana Kolašina, održano je na trgu u centru grada.

Goste su pozdravili predsjednik opštine Kolašin Željka Vuksanović, koordinator Jadransko – podunavskih zemalja Đorđe Klepić, kao i predsjednik Sportsko ribolovnog saveza Crne Gore Nikola Milić koji je VII Kup proglasio otvorenim.

U dane treninga, kao i dane takmičenja ulovljena je velika količina ribe, a uslovi za takmičenje su bili izvanredni.

Prvo mjesto ekipno, i zlatnu medalju osvojila je RD Bleda iz Slovenije, drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je SRK Lim iz Berana, a treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je ekipa Banja Luke iz Bosne i Hercegovine.

Od naših ekipa UGSR Fojnica iz Fojnice osvojila je četvrto mjesto, a USR Štuka iz Velike Kladuše osvojila je deveto mjesto.

Pročitajte i:   Održano prvo kolo SPIN lige SRS BiH

U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je takmčar iz Slovenije Rok Sparovec, drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je naš takmičar Siniša Bovan iz Banja Luke, a treće mjesto i bronzanu medalju osvojio je Matijaz Tirovic iz Slovenije.

Od naših takmičara u pojedinačnoj konkurenciji šesto mjesto zauzeo je Ajdin Imamović, sedmo mjesto Nusmir Neradin, deseto mjesto Željko Marković, jedanaesto mjesto Zlatko Kekić…

Vrhovni sudija Ivica Tomičić, sa sekorskim i pomoćnim sudijama, kao i sekretar takmičenja Ernisa Kardaš, koji su na poziv saveza Crne Gore sudili ovo takmičenje, zadatak su obavili vrhunski bez ijednee primjedbe, zbog čega su dobili pohvale domaćina i svih učesnika takmičenja.

Svečano zatvaranje prvenstva uz dodjelu medalja i nagrada kao i svečani ručak obavljen je u hotelu “Lipka” u Kolašinu.

Goste i takmičare iz osam zemalja pozdravio je i zahvalio se na učešću predsjednik Sportsko ribolovnog kluba Kolašin gospodin Mile Lazarević, koji je uručio priznanja i medalje pojedincima.

Predsjednik SRS Crne Gore gospodin Nikola Milić uručio je medalje i priznanja klubovima za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, a prelazni pehar od SRD Banja Luka iz BiH – prošlogodišnjeb pobjednika, koordinator RAJP- a gospodin Đorđe Klepić predao je osvajačima VII Kupa, ekipi RD Bled iz Slovenije.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

Uz sve pohvale domaćinu za uspješno organizovanje ove manifestacije Đorđe Klepić je VII Kup JPZ- a 2016. u mušičarenju proglasio zatvorenim.

Plasman možete pogledati ispod galarije slika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.