USR ‘Kiseljak’: Jučer uspješno poribljavanje, danas šok i nevjerica

Članovi Udruženja sportskih ribolovaca iz Kiseljaka su jučer uradili jedan divan posao – porobili su rijeku Lepenicu sa 30.000 komada mladji potočne pastrmke i 300 komada matičnih riba.

U kao suza bistru vodu rijeke, kiseljački ribolovci su na nekoliko mjesta pustili ribe sa nadom da će mnoge od njih dostići lijepe veličine i pružiti im užitak u ribolovu.

No, da se nikad ne mogu sastaviti dva dobra, danas im je to potvrdila firma ‘Transport beton’ ispuštanjem taložnika u rijeku Lepenicu.

Šok i nevjerica medju ribolovcima.

Ovo nenormalno zamućenje je prijavljeno policiji i inspekciji, no, po običaju, inspekcija će na teren izaći sutra, kada se voda izbistri.

Zbog boje vode koju vidite na slikama, nemoguće je vidjeti ima li mrtvih riba, ali u prijašnjim slučajevima, jer ovo nije prvi put, prvo i najviše stradaju peševi.

Nažalost, ovakve stvari se kod nas tretiraju normalnim, inspekcijski organi u većini slučajeva ne riješe zaprimljene slučajeve tako da počinioci ovakvih, upotrijebiću riječ ‘zlodjela’, najčešće prodju nekažnjeno.

Pročitajte i:   Općinsko vijeće Drvara: Izmjestiti otpad u roku od 24 sata

Imaćemo kad sjećati se boljih vremena, jer ta bolja, ovakvim ponašanjem i privrednih subjekata i nadležnih inspekcija, sigurno neće doći.

One thought on “USR ‘Kiseljak’: Jučer uspješno poribljavanje, danas šok i nevjerica

  • 25. Jula 2016. at 16:12
    Permalink

    Nema smisla komentarisati ovakve ispade i grozote koje rade pojedinci a to da za iste prođu nekažnjeno omogućuje vlada i vladin kriminalni milje!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.