Najnovije vijestiOstale vijesti

SRD ‘Jezero’ Rudo: Održano društveno takmičenje i škola ribolova

imageNa akumulacionom jezeru HE Višegrad u Setihovu dana 18.06.2016. godine održano je društveno takmičenje u disciploni “Lov ribe udicom na plovak”.

Učešće je uzelo 16 takmičara u kategorijama seniori i kadeti.

Nakon takmičenja proglašeni su rezultati, tako je je plasman kod seniora bio:
I mjesto Pjevčević Radojko
II mjesto Milošević Zoran
III mjesto Simić Milija
Pobjednicima su pored diploma uručene i novčane nagrade.

Upravni odbor SRD “Jezero” Rudo, na sjednici održanoj 29.05.2016. godine, usvojio je program rada Male Škole ribolova. Među učenicima osnovne škola izvršeno je anketiranje zainteresovanih za pohađanje škole ribolova.

Zbog velikog interesovanja među učenicima, škola je organizovana samo za učenike 6,7 i 8 razreda (grupa od 34 polaznika) a u narednom periodu će obuhvatiti i ostale zainteresovane.

Za prvu grupu polaznika škola je organizovana od 15.06. do 20.06.2016. godine, prema utvrđenom programu rada a koji se sastojao iz teoretkog i praktičnog dijela nastave.

Nakon toga izvršeno je testiranje polaznika koji su pokazali dobro znanje. Školu ribolova uspješno je završilo 17 polaznika kojima je uručeno uvjerenje o završenoj školi ribolova kao i članske karte sa markicama za 2016. godinu koje su besplatno date od strane Saveza, na čemu smo zahvalni, a od strane Društva polaznici koji su uspješno završili školu ribolova nagrađeni sa po jednim štapom-takmičarcem.

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Za realizaciju škole ribolova bili su angažovani: Radojko Bradonjić, predsjednik UO, Dragomir Gavrilović, sekretar, Pjevčević Radojko, profesionalni ribočuvar, Stupić Željko, član UO.

Za temu iz pružanja prve pomoći (teoretski i praktični dio) bili su angažovani dr. medicine Krsta Stanišić i medicinski radnik Rade Lazić, kojima se zahvaljujemo.

Predsjednik UO, Bradonjić Radojko

Izvor: srsrs.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.