Discovery Channel: Za morske pse je rezervisan zadnji vikend u augustu

SW16: JAWS OF THE DEEP

Morski psi se vraćaju na Discovery Channel! Zadnjeg vikenda u augustu očekuju nas premijere dva nova dokumentarna filma. Zvijezda vikenda morskih pasa je Deep Blue, najveći snimljeni primjerak velike bijele psine, koja ma glavnu ulogu u dokumentarcu Ralje iz dubine.

Druga premijera, Povratak čudovišnog makoa, baca svjetlo na način života tajanstvenih mako morskih pasa. Zaronite u najbolje ljetne dokumentarce na Discovery Channelu 27. i 28. augusta u 23:00.

Vikend morskih pasa na Discovery Channelu – opis programa: RALJE IZ DUBINE – 27. augusta u 23:00

Morski biolog Greg Skomal se s REMUS kamerom za morske pse vraća u Guadalupe kako bi pronašao Deep Blue, najveću ikad snimljenu veliku bijelu psinu. Ovog puta, u more spuštaju dvije robotske podmornice, jednu koja može doseći dubinu od 100 i drugu koja može zaroniti čak do 600 metara. Pomoću snimaka iz podmornica znanstvenici otkrivaju načine ponašanja velikih bijelih psina. Posebno tehnike lova i strategije koje koriste kako bi zaskočile plijen. Snimljen je i jedan takav napad na robotsku podmornicu.

Pročitajte i:   Dvojica ribolovaca iz Budve upecala tunu dugu dva metra i tešku 177 kilograma

POVRATAK ČUDOVIŠNOG MAKOA – 28. augusta u 23:00

Stručnjak za morske pse Keith Poe i morski biolozi Greg Stuntz, Matt Ajemain zajedno s cijelim timom služe se najmodernijom tehnologijom kako bi uživo dokumentirali ponašanje 400 kilograma teškog mako morskog psa, kojeg ribari s pravom nazivaju “veličanstveni”. Kad mako morski psi dosegnu dužinu od 3 metra i težinu od 400 kilograma, dožive neku vrstu transformacije. Njihovo ponašanje postaje tajanstveno, a okreću se većem plijenu, poput tuljana. Rijetko su viđeni, sve dok Joe Romeiro i njegov tim ne skoče u more usred noći i susretnu se licem u lice s ovom tajanstvenom i veličanstvenom vrstom morskih pasa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.