EkologijaNajnovije vijesti

Inicijativa građana Rekreativna zona Banja Luka poslala pitanja kandidatima za gradonačelnika Grada Banjaluke

Banja Luka (Medium)Inicijativa građana Rekreativna zona Banja Luka, poslala je pitanja koja su vezana za Rekreativnu zonu Banjaluka, Put Banjalučkog odreda i područje Banj brda/Šehitluka. Tom prilikom od kandidata za gradonačelnika grada Banjaluke, predstavnici inicijative su tražili da odgovore i stavove pošalju najkasnije do 29.9.2016. godine.

Pitanja koja građane Banje Luke i Inicijativu građana interesuju su sljedeća:

  1. Ukoliko dođete na mjesto gradonačelnika da li ćete se zalagati da Rekreativna zona Banja Luka ostane pješačko-rekreativno-turistička zona sa dozvoljenim minimalnim motornim saobraćajem (vlasnici parcela, gradske službe, Zeizmološki zavod RS, hitne službe, pratioci osoba sa invaliditetom, organizovani prevoz turista i đaka itd)?
  2. Ukoliko dođete na mjesto gradonačelnika na koji način ćete zaštiti i razvijati Rekreativnu zonu Banja Luka a koja će se nalaziti u obuhvatu budućeg Zoning plana područja posebne namjene park-šuma Starčevica?
  3. Ukoliko dođete na mjesto gradonačelnika na koji način planirate da uključite zainteresovane grupe građana koji rade na revitalizaciji i unapređenju Rekreativne zone Banja Luka?
  4. Ukoliko dođete na mjesto gradonačelnika kada predstavnici Inicijative građana Rekreativna zona Banja Luka mogu da očekuju poziv na sastanak povodom ove teme?
Pročitajte i:   Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

Ovom prilikom smo informisali partije koje imaju svoje kandidate za gradonačelnika da ćemo o odgovorima i stavovima da informišemo građane u danima prije 2. oktobra. Informisanje građana o njihovim stavovima su nam jako bitni jer građani trebaju da znaju za obećanja i stavove, te ćemo se potruditi da ih ispratimo i reagujemo na njih. Takođe javnost ćemo da informišemo o svim onim kandidatima koji nisu dostavili tražene odgovore.

IG Rekreativna zona Banja Luka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.