Pomor ribe i u rijeci Radobolji u Mostaru

img_7137Jučer ujutro je bio pomor ribe u rijeci Drini kod Zvornika, a negdje u isto vrijeme, o pomoru ribe u Radobolji Informaciju nam je poslao Mili Šarić iz Mostara koji je jutros poslao i fotografije tog jada i čemera koji nam se svakodnevno dešava, i gdje krivci uglavnom prodju nekažnjeno. Saopštenje je iz USR “Neretva 1933” iz Mostara.
USR „NERETVA 1933“ Mostar izvještava javnost da je jučer došlo do velikog pomora ribe u rijeci Radobolji.

Dana 04.10 2016.g. naša ribočuvarska služba je obaviještena da u rijeci Radobolji, na lokalitetu Bara, iznad hotela Bevanda, a ispod gradskog zatvora ima velika količina uginule ribe.

Izlaskom na teren službenih lica udruženja i nakon što je utvrđena velika količina uginule ribe, zatražena je asistencija PU Mostar, koji su nakon evidentiranja zatečenog stanja pozvali krim-policiju, a kojima je predat uzorak vode radi testiranja njene valjanosti kao i tri uginule ribe (dvije potočne i jedna mekousna pastrmka).

O navedenom štetnom događaju odmah smo obavijestili telefonski sve nadležne službe da hitno poduzmu aktivnosti iz svojih nadležnosti radi utvrđivanja uzroka i saniranja stanja.

Pročitajte i:   Aktivisti poručili: Prestati sa gradnjom malih hidroelektrana na području Travnika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.