11:05 am - Nedjelja April 21, 2019

Završen “Stream Tackle & Iggy vobleri” Spin kup na jezeru Starača

Vlado Klačar i najveća ulovljena riba - štuka od 71 centimetar

Vlado Klačar i najveća ulovljena riba – štuka od 71 centimetar

Jučer je ne jezeru Starača u Ljubnićima održan 2. kup u lovu riba umjetnim mamcima sa obale “Stream Tackle & Iggy vobleri”

Na takmičenju je učestvovao 21 takmičar iz Sarajeva, Pala, Istočnog Sarajeva, Zenice, Žepča, Doboja, Ilijaša, Vogošće, Konjica, Ilidže i Visokog.

Nakon 4 sata ribolova, 1. mjesto je zauzeo Dejan Andrašić iz Sarajeva, 2. mjesto Emir Grozdanović iz Sarajeva, a treće mjesto Esmir Herceg iz Doboja.

Najveću ribu na takmičenju je ulovio Vlado Klačar, član SRD “Miljacka” iz Sarajeva – štuka dužine 71 centimetar.

Takmičenje su proveli: vrhovni sudija Eldin Sadiković, te sektorske sudije: Adnan Osmanagić, Kemal Avdić, Adis Borčak i Senad Kapo

Iako je jezero dan uoči takmičenja poribljeno sa 60-ak kilograma kalifornijske pastrmke, ona i nije bila raspoložena za lov, ali je bilo nekoliko lijepih štuka, dok su najveće zakačene, po običaju, spadale.

Po mišljenju takmičara, na jezeru Staraća se iduće godine u jesen može napraviti i prvo takmičenje u lovu štuke, popularno zvano “štukijada”.

Medalje, pehare i diplome je obezbjedilo Udruženje “Bistro!” iz Sarajeva, a nagrade prvoplasiranim takmičarima i za ulovljenu najveću ribu su obezbjedili Stream Tackle iz Pala i Iggy vobleri iz Istočnog Sarajeva.

“Hvala svim takmičarima na učešću i žao nam je što nije bilo i više ulova, ali to obično tako bude – u rekreativnom ribolovu naši prijatelji koji dolaze na jezero uhvate po 6-7 štuka za dva sata ribolova, ali na takmičenjima to bude mnogo manje. No, ovo je ipak bio, iako kišovit, lijep dan proveden u prirodi sa dobrim ljudima. Vidimo se iduće godine na prvoj  “štukijadi” na jezeru Starača.”, rekao je predsjednik Udruženja “Bistro!”, Adnan Osmanagić.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Takmičenja

No comments yet.

Leave a Reply