Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD Trebinje: Izvršeno poribljavanje Goričkog jezera, Sušice i Trebišnjice

srn2016-10-18_1241319_3Radnici Sportsko-ribolovnog društva Trebinje, u saradnji sa Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/, 18.oktobra su u Goričko jezero, Sušicu i rijeku Trebišnjicu ubacili 8.000 komada, odnosno 160 kilograma mlađi kalifornijske pastrmke.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog društva Trebinje Miroslav Ninić istakao je da je mlađ obezbijedio HET iz ribogojilišta Mirotinj, te podsjeća da je ovo 11. poribljavanje na području Trebinja od početka godine. Ubačeno je više od 250.000 komada mlađi kalifornijske i potočne pastrmke, kao i 250 kilograma konzumne pastrmke.

Svake godine, u prosjeku, na području koje je dobilo na korišćenje ovo udruženje, riblji fond bogatiji je za više od 450.000 komada mlađi i ističu da HET obezbjeđuje značajna finansijska i materijalna sredstva i za druge aktivnosti društva.

Do kraja godine planirano je još nekoliko akcija poribljavanja.

Zabrana ribolova na rijeci Trebišnjici, Sušici i Goričkom jezeru počinje 1. novembra i traje do 1. aprila naredne godine.

„Dozvoljen je ribolov na Bilećkom jezeru, kao i na strugača, na potezu Kameni most – Blace i Kameni most – Maltezovo“, kaže Ninić.

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

On dodaje da će ribočuvarska služba redovno kontrolisati dozvoljeni dnevni ulov, a da će se protiv ribara koji se ne pridržavaju Zakona o lovostaju podnositi prekršajne prijave Osnovnom sudu Trebinje.

Predsjednik, Ninić Miroslav

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.