EkologijaNajnovije vijesti

Polaznicima Škole planinarstva i ekologije “Dragi Novaković” dodijeljene nagrade i certifikati

2Danas, 25. oktobra u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici svečano su dodijeljene nagrade i certifikati prvim polaznicima/cama Škole planinarstva i ekologije „Dragi Novaković“.

Polaznici ove škole bili su 17 učenika i učenica iz Treće gimnazije i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva, koja je završila testiranjem znanja o planinarenju i šumskom ekosistemu. Svi učenici/ce su bili vrijedni i marljivi tokom škole, ali na testiranju najuspješniji su bili:

  1. mjesto Elmina Murtić, učenica Treće gimnazije, koja je za nagradu dobila planinarske štapove
  2. mjesto Maida Dedić, učenica Treće gimnazije, koja je za nagradu dobila ruksak
  3. mjesto Admir Fazlić, učenik Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, koji je za nagradu dobio gležnjake

Svi polaznici su dobili certifikate o uspješnom pohađanju škole s obavezom da svoja stečena iskustva i znanja prenesu na svoje okruženje.

Projekat “Škola planinarstva i ekologije – Dragi Novaković”, kojeg je finansijski podržala Misija OSCE-a u BiH, zajednički su implementirali Aarhus centar Sarajevo, HPD Bjelašnica 1923 Sarajevo i PAK Summit Banja Luka, u sjećanje na planinara i prijatelja Dragog Novakovića koji je tragično nastradao početkom godine, a koji je učestvovao u izvornoj pripremi ovog projekta.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Cilj projekta je da se kroz učenje o planinama u BiH i planinaskim ekosistema, te boravkom u prirodi, učenici upoznaju sa jedinstvenim prirodnim bogatstvima kojima BiH obiluje te razviju svijest o neophodnosti očuvanja prirode radi naše čistije i zdravije budućnosti.

Organizatori Škole planinarstva i ekologije „Dragi Novaković”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.