NajaveNajnovije vijesti

Takmičenje mladičara na Drini 31. decembra

57c574ce-374c-4c67-9495-5b920a0a0a64-mladicaPiše: Ismet Bajrović

U organizaciji Sportsko-ribolovnog društva “Halili Sofražija” iz Ustikoline, u subotu, 31. decembra, sa početkom u 9 sati, na lokalitetu Rasadnik u Cvilinu, održat će se 12. tradicionalni Internacionalni kup mladičara u lovu mladice varalicom.

Kako se očekuje, na kraju ribolovne sezone u lovu mladice, u Ustikolini  će se okupiti više od 60 mladičara iz brojnih gradova Bosne i Hercegovine, a očekuju  su i mladičari iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

“Cilj ovog takmičenja je da se mladičari  okupe na kraju ribolovne sezone i da se druže uz rijeku Drinu. Ovo vrijeme je idealno za lov kraljice naših voda, ali treba potrefiti prave mamce – varalice i nadam se da će biti ulova ribe. Pozivamo sve ljubitelje prirode  i  lova mladice da  dođu 31. decembra na ovo zanimljivo takmičenje i druženje na obalama ljepotice Drine. Za najuspješnije mladičare obezbjeđeni su pehari i medalje. Na kraju takmičenja, na ribarskoj stazi u Cvilinu, organizujemo lijepo druženje, uz bogatu trpezu. Podijelit će se i zahvalnice zaslužnim za doprinos u organizaciji ovog takmičenja”, kaže Sulejman Dreca, sekretar ribara iz Ustikoline.

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Ljubitelji lova mladice i prirode, pridružite nam se na obalama Drine da se družimo i lovimo ribu.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.