Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR Sarajevo 1906: Nastavljeni radovi na uređenju takmičarske i ribolovne staze u Lađenici

Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo – 1906” je prije nekoliko dana nastavilo sa radovima na uređenju takmičarske i ribolovne staze na Ribarskoj oazi “Lađenici” u Dobroševićima.

Za vikend su mašine krenule sa vađenjem starih panjeva iz vode i sa priobalnog pojasa, vađenjem i odvozom mulja i taloga sa dna jezera, kao i škarpiranjem obale i uređenjem startnih mjesta za takmičare.

“Značaj izgradnje sportsko rekreacione i takmičarske staze za sportski ribolov je prepoznalo Federalno ministarstvo kulture i sporta koje finasira ovu fazu radova, na čemu smo im jako zahvalni.”, rekao je Mugdim Pešto, predsjednik Upravnog odbora Udruženja.

Nakon ovih radova steći će se idealni uslovi za održavanje Prvenstva i Kup-a Federacije Bosne i Hercegovine u lovu ribe na plovak, koje je planirano za 6. i 7. maj ove godine. To će ujedno biti prva takmičenja ovog ranga održana na prostoru Grada Sarajeva.

Ovo bi bila kruna uspjeha realizacije projekta Ribarske oaze “Lađenice” od strane najstarijeg ribolovnog Udruženja u Bosni i Hercegovini – USR “Sarajevo – 1906”.

 

Pročitajte i:   Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - Kiseljak/Busovača 2024

One thought on “USR Sarajevo 1906: Nastavljeni radovi na uređenju takmičarske i ribolovne staze u Lađenici

  • Kad je otvorenje ima li sta za varalicarenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.