4:19 am - Četvrtak Juli 19, 2018

USR Sarajevo 1906: Nastavljeni radovi na uređenju takmičarske i ribolovne staze u Lađenici

Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo – 1906” je prije nekoliko dana nastavilo sa radovima na uređenju takmičarske i ribolovne staze na Ribarskoj oazi “Lađenici” u Dobroševićima.

Za vikend su mašine krenule sa vađenjem starih panjeva iz vode i sa priobalnog pojasa, vađenjem i odvozom mulja i taloga sa dna jezera, kao i škarpiranjem obale i uređenjem startnih mjesta za takmičare.

“Značaj izgradnje sportsko rekreacione i takmičarske staze za sportski ribolov je prepoznalo Federalno ministarstvo kulture i sporta koje finasira ovu fazu radova, na čemu smo im jako zahvalni.”, rekao je Mugdim Pešto, predsjednik Upravnog odbora Udruženja.

Nakon ovih radova steći će se idealni uslovi za održavanje Prvenstva i Kup-a Federacije Bosne i Hercegovine u lovu ribe na plovak, koje je planirano za 6. i 7. maj ove godine. To će ujedno biti prva takmičenja ovog ranga održana na prostoru Grada Sarajeva.

Ovo bi bila kruna uspjeha realizacije projekta Ribarske oaze “Lađenice” od strane najstarijeg ribolovnog Udruženja u Bosni i Hercegovini – USR “Sarajevo – 1906”.

 

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Iz Udruženja i saveza

One Response to “USR Sarajevo 1906: Nastavljeni radovi na uređenju takmičarske i ribolovne staze u Lađenici”

  1. Dejan
    21. Februara 2017. at 19:20 #

    Kad je otvorenje ima li sta za varalicarenje

Leave a Reply