Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD “Ukrina” iz Dervente ostvarilo zapažene rezultate u 2016. godini

Sportsko-ribolovno društvo “Ukrina” iz Dervente realizovalo je većinu planiranih zadataka i ostvarilo zapažene rezultate na brojnim takmičenjima, rečeno je na godišnjoj skupštini ovog društva.

Predsjednik Upravnog odbora “Ukrine” Mirko Bjelić naveo je da je Društvo prošle godine imalo 452 člana, da su organizovane akcije čišćenja obala rijeke Ukrine, sadnja stabala  i uređenje takmičarske staze pored rijeke Save, te poribljavanje rijeke šaranskom mlađi.

-Održana je mala škola ribolova u Miškovcima i Pojezni. Unapređen je rad ribočuvarske službe, a kontrolom republičkog inspektora nisu uočene nepravilnosti i naš rad je pohvaljen. Preduzimali smo sve mjere na štednji i racionalnom trošenju novčanih sredstva, a imali smo i investiciona ulaganja”, u izvještaju o radu naveo je Bjelić.

On je dodao da Društvo ima dobru saradnju sa opštinom Derventa, Policijskom stanicom, Graničnom službom i ribolovnim društvima iz Teslića i Prnjavora.

Skupština je usvojila izvještaj o radu i utrošku finansijskih sredstava i podržala sve ponuđene dokumente za ovu godinu.

Prihodi Društva u 2016. Godini iznosili su 39. 374 KM, a rashodi 36.497 KM. Planirano je da Društvo u 2017. Godini ima prihod u iznosu od 38.250 KM, od čega najviše planiraju da sakupe od članarine 27.500, iz budžeta opštine 8.000, donacija ostalih namjena 2.100 maraka.

Pročitajte i:   U Kiseljaku oboren rekord svjetskih ribolovnih prvenstava; Medalja i za BiH

Na Skupštini je rečeno da je potrebno obezbijediti više novca za takmičare i poribljavanje, ali i povesti veću aktivnost na zaštiti biljnog i životinjskog svijeta rijeke Ukrine.

Na Prvenstvu Republike Srpske, žene iz “Ukrine” osvojile su prvo mjesto u disciplini lov ribe udicom na plovak, te stekle pravo učešća u ligi BiH u ovoj godini. Ekipe seniorki i seniora osvojili su prva mjesta i na Kupu Republike Srpske, te pravo nastupa na Jadransko-podunavskom kupu.  Na Otvorenom prvenstvu BiH u kategoriji veterana, na jezeru Drenova kod Prnjavora, Stojan Davogić osvojio je drugo mjesto. Na otvorenom Prvenstvu Premijer lige BiH, šampion je dugogodišnji sportski ribolovac Grozdan Simikić, čime se kvalifikovao za Svjetsko prvenstvo.

Plaketa Društva uručena je sudiji Stevi Radaku i direktoru Centra za kulturu Derventa Jelenku Živkoviću, a zahvalnice najboljim sekcijama i pojedincima.

Godišnjoj skupštini prisustvovali su predsjednik Upravnog odbora Sportsko- ribolovnog saveza Republike Srpske Zdravko Ostojić, predstavnici društava iz Prnjavora i Teslića, Granične službe i drugi.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.