3:59 am - Utorak Februar 20, 2018

USR “Blinker” Kalošević – Tešanj: Svjetski dan voda obilježen radno

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda, vrijedni članovi i simpatizeri Udruženja sportskih ribolovaca “BLINKER” Kalošević-Tešanj zatim članovi Kluba borilačkih sportova “BORAC” iz Jelaha i drugi ekološki osvješteni građani u saradnji sa učenicima Osnovne škole “ABDULVEHAB ILHAMIJA” Kalošević organizovali su radnu akciju čišćenja obala rijeke Usore i Jezera Mrkotić, pristupnih puteva kao i platoa EKO parka u Kaloševiću i izletišta kod jezera Mrkotić.

Učenici osnovne škole predvođeni sa nastavnim osobljem Mirza Mervanović i učiteljica Sena očistili su dvorište osnovne škole, plato ispred mjesne zajednice Kalošević i Eko park, dok su ribolovci očistili obale rijeke Usore nizvodno do jezera Mrkotić.

Pored akcije uklanjanja smeća koje su neodgovorni pojedinci bacili u prirodno okruženje, organizovano je i popravljanje stolova pod nastrešnicama jezera Mrkotić, popravak splava i pokrivanje limom drvene nadstrešnice.

Veliki doprinos akciji dali su Akiadisa Kosovcic, Nermin Kurtović i Damir Mervanović svojim doprinosom i donacijama kojima se ovom prilikom javno zahvaljujemo.

Zahvaljujući Adem Bobi pored jezera Mrkotić zasađeno je dvadeset sadnica višnje.

Učesnike radne akcije posjetili su predstavnici općine Tešanj Sedad Alićehajić i Meho Alić koji nisu krili svoje zadovoljstvo urađenim poslom te su učesnicima akcije uručili zaštitne rukavice, vreće za smeće i topli obrok koje je obezbjedila Općina Tešanj. Prikupljeno smeće je isti dan odveženo na gradsku deponiju u Bukvu.

Apelujemo na sve građane da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da smeće odlažu na predviđena mjesta bez zagađivanja životnog prostora.

Ribolovci i drugi građani su nakon akcije nastavili druženje uz isprobavanje ribolovnih i streljačkih vještina. Riba je radila odlično a strijelci su pokazali da su u formi i da zasluženo nose titulu ekipnog prvaka Općine Tešanj za 2016. godinu sa turnira Mjesnih zajednica.

Bistro!

Više slika možete pogledati na OVOM LINKU

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

  • Nema postova sličnog sadržaja
Filed in: Iz Udruženja i saveza

No comments yet.

Leave a Reply