USR “Blinker” Kalošević – Tešanj: Svjetski dan voda obilježen radno

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda, vrijedni članovi i simpatizeri Udruženja sportskih ribolovaca “BLINKER” Kalošević-Tešanj zatim članovi Kluba borilačkih sportova “BORAC” iz Jelaha i drugi ekološki osvješteni građani u saradnji sa učenicima Osnovne škole “ABDULVEHAB ILHAMIJA” Kalošević organizovali su radnu akciju čišćenja obala rijeke Usore i Jezera Mrkotić, pristupnih puteva kao i platoa EKO parka u Kaloševiću i izletišta kod jezera Mrkotić.

Učenici osnovne škole predvođeni sa nastavnim osobljem Mirza Mervanović i učiteljica Sena očistili su dvorište osnovne škole, plato ispred mjesne zajednice Kalošević i Eko park, dok su ribolovci očistili obale rijeke Usore nizvodno do jezera Mrkotić.

Pored akcije uklanjanja smeća koje su neodgovorni pojedinci bacili u prirodno okruženje, organizovano je i popravljanje stolova pod nastrešnicama jezera Mrkotić, popravak splava i pokrivanje limom drvene nadstrešnice.

Veliki doprinos akciji dali su Akiadisa Kosovcic, Nermin Kurtović i Damir Mervanović svojim doprinosom i donacijama kojima se ovom prilikom javno zahvaljujemo.

Zahvaljujući Adem Bobi pored jezera Mrkotić zasađeno je dvadeset sadnica višnje.

Učesnike radne akcije posjetili su predstavnici općine Tešanj Sedad Alićehajić i Meho Alić koji nisu krili svoje zadovoljstvo urađenim poslom te su učesnicima akcije uručili zaštitne rukavice, vreće za smeće i topli obrok koje je obezbjedila Općina Tešanj. Prikupljeno smeće je isti dan odveženo na gradsku deponiju u Bukvu.

Pročitajte i:   Poziv za održavanje Otvorenog prvenstva SRS BiH u lovu ribe udicom na plovak za seniorke za 2022. godinu

Apelujemo na sve građane da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da smeće odlažu na predviđena mjesta bez zagađivanja životnog prostora.

Ribolovci i drugi građani su nakon akcije nastavili druženje uz isprobavanje ribolovnih i streljačkih vještina. Riba je radila odlično a strijelci su pokazali da su u formi i da zasluženo nose titulu ekipnog prvaka Općine Tešanj za 2016. godinu sa turnira Mjesnih zajednica.

Bistro!

Više slika možete pogledati na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.