Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR “Bllinker” Kalošević – Tešanj: Izvršeno poribljavanje jezera Mrkotić

Dana 30. marta 2017. godine, oko 11,00 sati, na lokalitetu ribolovnog revira “Jezero Mrkotić”, članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Blinker” iz Kaloševića, općina Tešanj izvršili su poribljavanje jezera jedinkama šarana veličine 2-3 kg.

Poribljavanje je izvršeno shodno godišnjem planu rada a finansijska sredstva su obezbjeđena od članarine koju ribolovci plaćaju prilikom kupovine ribolovne dozvole.

Riba je isporučena od strane DOO “Ribarstvo” Brod uz urednu prateću dokumentaciju (otpremnica, fiskalni račun, potvrda o zdravstvenom stanju životinja koja se otprema prevoznim sredstvima u unutrašnjem prometu – VS obrazac, uvjerenje o zdravstvenom stanju životinja).

Članovi USR “Blinker” Kalošević-Tešanj koji su prisustvovali poribljavanju ribolovnog revira “Jezero Mrkotić” nisu krili svoje zadovoljstvo te su uz osmijehe na licu pozitivno komentarisali aktivnosti Udruženja.

Predsjednik Udruženja Fahrudin Bobarić je na kraju poribljavanja prisutnima članovima najavio da će USR “Blinker” Kalošević-Tešanj u narednom periodu intezivno raditi na obezbjeđivanju materijalnih preduslova za provođenjem dodatnih poribljavanja ribolovnog revira “Jezero Mrkotić” i rijeke Usore a sve u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za ribolov našim članovima i gostima koji vrše ribolov u našoj ribolovnoj zoni.

Pročitajte i:   Završena Liga SSRD Zeničko-dobojskog kantona

Otvorenje ribolovne sezone na reviru “Jezero Mrkotić” planirano je za 30. april 2017. godine kada će biti organizovano Udruženjsko takmičenje za sve kategorije takmičara.

Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.