3:42 pm - Utorak Novembar 17, 8167

Jezero Modrac: Izvučen som kapitalac težak preko 60 kilograma

Amir Taletović među ribolovcima poznatiji kao “Feeder” prije tri dana je ponovo uspio da ostvari značajan ulov na jezeru Modrac, a u pitanju je som kapitalc težak 61 kilogram upecan u utorak popodnevnim satima. Som je kaže upecan s obale regularno na štap, a kao mamac korištena je veća deverika.

Amir se inače bavi ribolovom skoro cijeli svoj život i redovno uzima učešća na raznim takmičenjima, kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan naše zemlje, jedna od omiljenijih destinacija su mu kako kaže i jezera u Mađarskoj.

Prije dvije godine ovaj ribolovac također je na jezeru Modrac imao svoj životni ulov što je i njegov najveći uspjeh do sada. U pitanju je bio som težak preko 80 kilograma. Pored njega već nekoliko puta izvlačio je primjerke od 15 do 80 kg.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ulovi

One Response to “Jezero Modrac: Izvučen som kapitalac težak preko 60 kilograma”

  1. BK
    18. Aprila 2017. at 14:53 #

    Sjecam se kao dijete da kada se u jezero srusio, ne znam da li vojni avion ili helikopter i kada su ronioci isli na izvlacenje tog istog, da su poslije kruzile price da na dnu Modraca leze veliki somovi koji bi ladno mogli da pojedu covjeka. To je bilo nekada 80-ih.

Leave a Reply