Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Невесињски риболовци испуњавају дата обећања

Невесињски риболовци окупљени у Спортско-риболовно друштво „Заломка“ одлучни су да заштите рибљи фонд, очувају природу и обезбиједе услове за спортски риболов.

Ово је истакнуто на редовној годишњој Скупштини Друштва која одржана 09. 03. 2017. године у Великој сали Скупштине општине Невесиње. Подносећи извјештај о раду  у прошлој години предсједник СРД „Заломка“ Невесиње, Градимир Спремо подсјетио је да су невесињски љубитељи природе и риболова обавили порибљавање језера Алаговац и ријеке Заломке, успоставили рибочуварску службу, учествовали у чишћењу водозаштитне зоне, прибавили документацију потребну за газдовање водама и организовали више такмичарских и неформалних дружења спортских риболоваца.

Говорећи о плановима за 2017. годину Спремо је  најавио обнављање и заштиту рибљег фонда, чишћење приобалног појаса језера Алаговац, изградњу рибарског дома, сређивање такмичарске стазе код бране, организовање школе риболова, те још низ активности које ће допринијети популаризацији спортског риболова и омасовљењу чланства.
Званични отвор сезоне на водама којима газдује ово удружење започео је 09. 04. 2017. године и том приликом окупили су се риболовци у кампу језера Алаговац, гдје су уз дружење и скромни ручак озваничили почетак риболовне сезоне.

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Да обећања што су на Скупштини изнесена као план за ову годину није само празно обећање потврдило се и акцијом порибљавања и одузимањем и спаљивања мрежа које су незаконито постављене.

Тако је 10. 04. 2017. године порибљена ријека Заломка на више локација са око 650 комада ловне калифорнијске и поточне пастрмке. У плану је порибљавање и језера Алаговац са шаранском млађи.

У језеру Алаговац, које је уједно и мрестилиште и у строгој зони забране риболова чланови друштва су 24. 04. 2017. године пронашли и спалили рибарску мрежу дугачку 80 метара из које су ослободили неколико комада шарана и сома тежине око осам килограма. Риба је ослобођена и враћеlagovacна у језеро и из удружења поручују да ће се против оваквих радњи борити звим законским средствима.
Ово је само почетак испуњавања обећаних активности овог удржења у 2017. години.

Градимир Спремо

Izvor: srsrs.com

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.