USR Vitez: Poribljavanje lokacija Lašva-Mošunj i Kruščica sa pritokama

Dana 20.05.2017. godine izvršena je prva faza poribljavanja na lokacijama: Lasva-Mošunj, rijeka Kruščica sa pritokama (potocima) Ugrenovac, Voljevac, Kurjevac, Duboki potok, Tramošnica, Mliništa i dio Ilidže.

Poribljavanje je izvršeno sa 16.000 komada mlađi potočne pastrmke iz vlastitog mrijestilišta uzrasta 4-7 cm. Poribljavanje je rađeno uz nadzor komisije za poribljavanje i na svakoj lokaciji je ubačeno maksimalno 20-ak komada kako bi se riba što bolje rasporedila u vodotoku. Kompletna akcija je trajala od 09.00-17.00 h. Zahvaljujemo se članovima lovačke sekcije Kruščica na pomoći u poribljavanju planinskih potoka kao i članovima USR Vitez koji su odradili ovaj zahtjevni zadatak. Druga i treća faza poribljavanja će uslijediti nakon što se vodostaj Lašve i pritoka stabilizira.

Akciju su izveli: Emzudin Sarajčić, Dragan Joniić, Branko Šakić, Jasmin Hrustić, Ivica Kovač, Anto Matošević Lord, Stjepan Petrovic, Aladin Hurem, Smail Livnjak, Đemil Livnjak, Samir Sarajčić 12 godina najmlađi učesnik i Đulaga Ahmić član LS Kruščica. Novak Šarić donacija za gorivo 30KM.

Galeriju slika poribljavanja možete pogledati na OVOM LINKU

Pročitajte i:   SRD 'Rudar-Kreka' Tuzla: Održan 40. Međunarodni kup povodom Dana Grada Tuzle

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.