8:54 pm - Petak Septembar 22, 2017

Održan Kup u sportskom ribolovu na jezeru Starača

Na jezeru Starača u Ljubnićima održan je Internacionalni kup u sportskom ribolovu u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Alić Hidajet Hitko Ilijaš”a u okviru prvog dana programa Manifestacije “Ilijaški dani” 2017.

Učestvovalo je osam ekipa, a najbolja ekipa bila je Sarajevo 1906, drugo mjesto zauzeli su ribolovci iz Jelaha Tešanj, a treće Zlatovčica iz Jajca.

Mirsad Gajević, državni sudija kaže da je kup Ilijaša protekao u fer nadmetanju i dobrom druženju bez primjedbi sa organizacijom na najboljem na nivou iako bi uslovi na Starači mogli biti bolji, ali niti jedan takmičar nije ostao bez ulova ribe.

Predsjednik Udruženja „Alić Hidajet Hitko“ kazao je da je ovo tradicionalni turnir u sklopu „Ilijaških dana“ čiji je cilj druženje i populariziranje sportskog ribolova.

Majstor staze ove godine ponovo je Mirza Alić, drugi je Sead Ćosić Zlatovčica Jajce i treći Ermin Hadžić iz ekipe Sarajevo.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada upriličeno je u restoranu „Fontana“ Ilijaš, gdje je uz ručak nastavljeno ugodno druženje sportskih ribolovaca.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

  • Nema postova sličnog sadržaja
Filed in: Ostalo

No comments yet.

Leave a Reply

PRONAĐITE NAS I NA FACEBOOKU

Powered by WordPress Popup