Вијести из удружења: Из рада СРД “Језеро” Рудо

СРД “Језеро” Рудо успјешно реализује постављене планске активнсти за 2017. годину, како слиједи:

Заштита рибљег фонда
Спортско риболовни савез РС организовао је у Бијељини 20. 05. 2017. године полагање рибочуварских испита, а наших петорица чланова успјешно су положили испит. Поред професионалног рибочувара, за тројицу који су положили рибочуварски испит, набављене су легитимације и значке и ангажовани су као чувари волонтери.
У циљу што ефикаснијег рада рибочуварске службе, набављено је једно путничко возило, што ће олакшати и омогућити обилазак комплетног рибарског подручја којег користи ово удружење.

Екологија
Поводом Свјетског дана вода 22. марта организоване су двије акције уређења језера Сетихово, 21. и 29. марта на којима су учешће узело велики број чланова удружења.

Такмичења
На језеру Сетихово, 18. јуна одржано је друштвено такмичење у дисциплини “Лов рибе удицом на пловак” за све категорије. Учешће је узело 12 такмичара (сениори и кадети). У категорији сениора прво мјесто освојио је Петрић Миломир,  друго Пјевчевић Радојко а треће Милошевић Зоран.

Pročitajte i:   Upecao šarana od 17,5 kilograma na Ramskom jezeru

У категорији кадета првак је Јевђевић Стефан, друго мјесто освојио је Церовић Ђорђе а треће Церовић Александар. Поред доплома и медаља, побједници у категорији сениора су добили и новчане награде а кадетима су уручене вриједне награде у рибарском прибору. Остали учесници кадети добили су утјешне награде у рибарском прибору.

На Првенству РС у дисциплини “Лов рибе удицом на пловак” које је одржано 01. јула у Вишеграду на ријеци Дрини, наша екипа у категорији сениора узела је учешће и освојила друго мјесто а члан екипе Петрић Миломир окитио се титулом “Шампион за 2017” у појединачној конкуренцији.

Школа риболова
Управни одбор СРД “Језеро” Рудо на сједници одржаној 07. Јуна усвојио је програм рада мале “Школе риболова” који се састојао од теоретског и практичног дијела. Међу ученицима 5 и 6 разреда основне школе пријављено је 10 полазника. Након завршетка школе, извршено је тестирање полазника и свих 10 је задовољило. Уручене су им чланске карте и маркице од Савеза РС, Увјерења о завршеној школи као и по један штап такмичарац.
За реализацију Школе риболова били су ангажовани: Радојко Брадоњић, предсједник Управног одбора, Драгомир Гавриловић, секретар, Пјевчевић Радојко, рибочувар, Ступић Жељко а за тему из пружања прве помоћи др. медицине Крста Станишић и медицински радник Раде Лазић, којима се посебно захваљујемо .

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Предсједник
Радојко Брадоњић – srsrs.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.