4:20 am - Četvrtak Juli 19, 2018

Održano takmičenje najmađih Bratunčana

U cilju popularizacije sportskog ribolova i podizanja ekološke svjesti kod bratunačkih osnovaca, 25. 06. 2017. godine na Rajskoj plaži održano je takmičenje u ribolovu za učenike osnovnoh škola.

Organizator takmičenja je bilo SRU “Drina” Bratunac, uz pomoć sportskih ribolovnih sekcija, a na takmičenju je učestvovalo 30 mališana, uglavnom učenika OŠ ,,Branko Radičević” i OŠ ,,Vuk Karadžić” iz Bratunca.

Na takmičenju su devojčice pokazale da su uspješnije u disciplini “Lov ribe udicom na plovak”, tako je prvo mjesto osvojila Jovana Živanović sa ulovom kedera 1180 g, drugo mjesto je zauzela Sara Ćirković sa ulovom 820 g, i treće mjesto Milica Deurić koja je upecala 790 g.

Svi mališani koji su učestvovali na ovom takmičenju su nagrađeni sa po jednim takmičarskim štapom dužine 3m. Dodjeljene su im i članske karte SRS RS i markice čime su postali članovi SRS RS.

Pored najboljih takmičara specijalnu diplomu je dobio i David Jovanović, najmlađi učesnik takmičenja koji ima samo šest godina i učenik je prvog razreda OŠ “Branko Radičević”.

Ukupno je ulovljeno oko 17 kg ribe, u proseku svaki mališan je upecao pola kilograma ribe. Ovo takmičenje će biti organizovano i sljedećih godina, takođe prvog vikenda raspusta, kao tradicija kulturnih dešavanja u Opštini Bratunac.

Pokrovitelj takmičenja je opština Bratunac u organizaciji SRU “Drina” iz Bratunca a pomoć su donirali i TR “Kapitalac”, Kafe picerija “Davidof” i prodavnica auto djelova ”Bugi” iz Bratunca.

SRD “Drina” Bratunac – srsrs.com

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Iz Udruženja i saveza

No comments yet.

Leave a Reply