Drinom do ljepote: Rafting centar Drina – Tara u Bastasima

Piše:Ismet  BAJROVIĆ

Rafting kampovi na Drini i Tari su turistički biser Foče. Turisti  ne kriju zadovoljstvo onim što su vidjeli. Gosti su oduševljeni  prirodom i kanjonima rijeka Tare i Drine. Ovim rijekama svakodnevno se spusti više stotina turista koji uživaju u tišini, bistrini rijeka i  prirodnim ljepotama koje okružuju Taru i Drinu.

Na lokalitetu Bastasi nalazi se pravo turističko naselje u kojem se može smjestiti više od 1.ooo turista i ljubitelja raftinga. Vlasnici kampova su unaprijedili infrastrukturu, smještajne kapacitete i obogatili ponudu za turiste koji dolaze na obale ljepotica rijeka Tare i Drine.

Jugoslav Ilić iz Beograda kaže: ” Spustio sam se na čamcu niz kanjon Drine, predivan je spoj zabave, uživanje i šteta bi bilo ne vratiti  se ponovo. Drugi put sam ovdje i odlično mi je, opet bi došao i doći ću sigurno. Impresioniran sam ovim mjestom, lijepo izgleda, ima dosta sadržaja koje posjetioci mogu da vide i da uživaju u njima. Inače, ovdje su tako  divni pejsaži, predivno, nevjerovatno kako sve lijepo izgleda kada se spuštate na čamcu niz Drinu”

Svi koji jednom iskuse  rafting Drinom i koji se oglednu u prirodnim ljepotama, jedinstvenim pejsažima od kojih  zastaje dah, vrate se ponovo po novi doživljaj. U  rafting centru u Bastasima, uz srdačnu doobrodoščicu i bogatu trpezu, dočekali su nas Vukadin Kunarac i Srđan Kulić iz Foče. Sa i ovim divnim ljudima i još dvojicom turista Jugoslavom Ilićem i Vladimirom Karić iz Beograda od Bastasa do Foče spustili smo se na čamcu.  Vožnja 19 km, trajala je  dva i po sata. Na više lokacija vidjeli smo u Drini kapitalne pastrmke i lipljane, a pored obale ljepotice Drine na više mjesta ribari su pecali ribu. Tarom i Drinom ovih dana  ima veliki broj turista iz cijelog svijeta. Ove rijeke su pravi mamac za turiste i ljubitelje prirode.

U ovom kraju sve je super, sem saobraćajnice koja povezuje Foču i Mratinje. Saobraćajnica je kategorisana je kao magistralni  put, ali ne  zaslužuje ni naziv seoskog puta.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.