Najnovije vijestiReportaže

Drinom do ljepote: Rafting centar Drina – Tara u Bastasima

Piše:Ismet  BAJROVIĆ

Rafting kampovi na Drini i Tari su turistički biser Foče. Turisti  ne kriju zadovoljstvo onim što su vidjeli. Gosti su oduševljeni  prirodom i kanjonima rijeka Tare i Drine. Ovim rijekama svakodnevno se spusti više stotina turista koji uživaju u tišini, bistrini rijeka i  prirodnim ljepotama koje okružuju Taru i Drinu.

Na lokalitetu Bastasi nalazi se pravo turističko naselje u kojem se može smjestiti više od 1.ooo turista i ljubitelja raftinga. Vlasnici kampova su unaprijedili infrastrukturu, smještajne kapacitete i obogatili ponudu za turiste koji dolaze na obale ljepotica rijeka Tare i Drine.

Jugoslav Ilić iz Beograda kaže: ” Spustio sam se na čamcu niz kanjon Drine, predivan je spoj zabave, uživanje i šteta bi bilo ne vratiti  se ponovo. Drugi put sam ovdje i odlično mi je, opet bi došao i doći ću sigurno. Impresioniran sam ovim mjestom, lijepo izgleda, ima dosta sadržaja koje posjetioci mogu da vide i da uživaju u njima. Inače, ovdje su tako  divni pejsaži, predivno, nevjerovatno kako sve lijepo izgleda kada se spuštate na čamcu niz Drinu”

Svi koji jednom iskuse  rafting Drinom i koji se oglednu u prirodnim ljepotama, jedinstvenim pejsažima od kojih  zastaje dah, vrate se ponovo po novi doživljaj. U  rafting centru u Bastasima, uz srdačnu doobrodoščicu i bogatu trpezu, dočekali su nas Vukadin Kunarac i Srđan Kulić iz Foče. Sa i ovim divnim ljudima i još dvojicom turista Jugoslavom Ilićem i Vladimirom Karić iz Beograda od Bastasa do Foče spustili smo se na čamcu.  Vožnja 19 km, trajala je  dva i po sata. Na više lokacija vidjeli smo u Drini kapitalne pastrmke i lipljane, a pored obale ljepotice Drine na više mjesta ribari su pecali ribu. Tarom i Drinom ovih dana  ima veliki broj turista iz cijelog svijeta. Ove rijeke su pravi mamac za turiste i ljubitelje prirode.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

U ovom kraju sve je super, sem saobraćajnice koja povezuje Foču i Mratinje. Saobraćajnica je kategorisana je kao magistralni  put, ali ne  zaslužuje ni naziv seoskog puta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.