EkologijaNajnovije vijesti

Gradonačelnik gost Rekreativne zone Banja Luka

Jučer su predstavnici Inicijative građana Rekreativna zona Banja Luka ugostili gradonačelnika Grada Banja Luka, Igora Radojičića na poznatom izletištu Trešnjik u srcu Rekreativne zone Banja Luka.

Predstavnici Inicijative su prezentovali dosadašnje aktivnosti i upoznali predstavnike Gradske uprave o budućim planovima i idejama za unapređenje Rekreativne zone Banja Luka. Tom prilikom su članovi Inicijative od gradonačelnika tražili aktivnije uključivanje Grada u planiranje i realizaciju ideja, i stvaranje vizije RZBL.

Član inicijative Goran Pivašević je tom prilikom izjavio: „Potrebno je napomenuti da su naše aktivnosti vezane za samu lokaciju Banj brda započele još prije sedam godina. Inicijativa je pomoću akcija kroz taj vremenski period uspjela kod građana probuditi duh građanskog aktivizma, kojim smo ostvarili direktnije učešće građana u donoešnju odluka Gradske uprave. Konačan rezultat je sačuvana pješačko – rekreativna zona grada, a za Banjaluku mogućnost kreiranja turističko – rekrativnog brenda grada – Rekreativna zona Banjaluka. Pored građana, naše zalaganje su prepoznale i kompanije koje su dale podršku inicijativi RZBL svojim direktnim učešćem u njenom unapređenju.“

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

„Područje Rekreativne zone Banja Luka predstavlja ne samo sportsko-rekreativni, nego i kulturno-istorijski potencijal našeg grada. Sve zajedno predstavlja jedan veliki turistički potencijal Banje Luke, ali i šire. Očekujemo da će se Grad Banja Luka aktivnije uključiti u realizaciju ideja Inicijative građana ali i raditi na stvaranju novih sadržaja na prostoru Rekrativne zone Banja Luka“, dodala je Jelena Šobić, članica Inicijative.

„Koliko Inicijative građana mogu da doprinesu unapređenju kvalitete života u jednoj sredini, govori i podatak da nas često kontaktiraju privredni subjekti sa željom da pomognu pri razvoju sadržaja u Rekreativnoj zoni. Aktivna uključenost Grada je veoma važna iz razloga što građani očekuju ne samo zvanično proglašenje ove Rekreativne zone, već i godišnja ulaganja u nju.“ – istakao je Tihomir Dakić, jedan od članova Inicijative.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.