Najnovije vijestiOstale vijesti

Leskovčani trijumfovali na Vlasinskoj somijadi, ulovljen som od 28,8 kilograma

Ekipa ribolovaca iz Leskovca, koju je predvodio Igor Arsić, pobednik je šeste po redu tradicionalne sportsko-rekreativne i turističke manifestacije „Vlasinska somovijada“.

Članovi ove ekipe Igor i Vladica Arsić sa Srboljubom Tošićem, danas su iz Vlasinskog jezera izvukli soma teškog 28,8 kg.

Šta da kažem, srećan sam što sam ponovo pobedio. Zadovoljan sam ulovom, a za organizaciju manifestacije mogu da kažem da je odlična“, rekao je Arsić posle merenja njegovog ulova.

Podsetimo da je ova ekipa i prošle godine trijumfovala na Vlasini ulovom od 32 kg.

Danas je drugo mesto na Vlasini osvojila ekipa iz Vlasotinca u sastavu: Bratislav Marinković, Novica Pejčić i Nikola Pavlović, čija su dva soma bila teška 27,1 kg.

Na treće mesto sa ulovom od 17,6 kg plasirala se još jedna ekipa iz Leskovca koju je predvodio Novica Milenković.

Za ovo takmičenje koje je trajalo dva dana prijavilo se 30 ekipa sa ukupno 90 takmičara. Taj podatak na najbolji način svedoči da su ribolovci juga Srbije ovu manifestaciju prihvatili kao svoju“, rekao je Novica Stanković predsednik Organizacionog odbora.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Organizatori ove tradicionalne manifestacije, Klub sportskih ribolovaca „Vlasinsko jezero – pastrmka“ i Turistička organizacija opštine Surdulica najboljim takmičarima su uručili priznanja i nagrade.

Mi u Turističkoj organizaciji i opštini Surdulica, ovom i sličnim manifestacijama nastojimo da lepote i čari Vlasine i Vlasinskog jezera što više približimo ljubiteljima prirode. U toj svojoj nameri iz godine u godinu sve više uspevamo“, rekla je Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije obraćajući se takmičarima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.