Najnovije vijestiTakmičenja

Održan 7. Memorijalni kup u mušičarenju “Sead Džigumović”

Udruženje sportskih ribolovaca “KRUŠNICA” iz Bosanske Krupe, u znak sjećanja na Seada Džigumovića “RAMBA”, istaknutog člana ovog društva, organizovalo je 7. Memorijalni KUP u Fly Fishingu pod nazivom “Sead Džigumović”. Kup je održan na rijeci Krušnici u subotu 26.08.2017 a učešće na KUP-u je uzelo 28 ribolovaca.

Sead Džigumović – Rambo bio je istinski zaljubljenik u prirodu a posebna opsesija mu je bila rijeka Krušnica na kojoj je bio zaposlen kao ribočuvar.

Mada je tokom agresije na našu zemlju prošao kroz sve najteže bitke koje je vodila 511. slavna sudbina je htjela da tragično strada 15 godina poslije okončanja rata. Zbog njegovog odnosa prema prirodi, posebno rijekama Uni i Krušnici ali i posla kojim se bavio Udruženje ribolovaca “Krušnica” odlučilo je da kao sjećanje na njega svake godine organizuje memorijalni turnir u flay fishingu, spotu u kojem je i sam imao veliki uspjeha i bio prvak Bosne i Hercegovine.

Rezultati sa održanog 7.memorijalnog KUP-a su sljedeći:

EKIPNO

  1. mjesto ekipa “USR KRUŠNICA 1” (Hodžić Vahid, Kadić Elvis, Sarađan Ramiz)
  2. mjesto ekipa “BENJAMIN DIZDAREVIĆ” (Alidžanović Husein, Cinac Hamza, Hasić Adnan)
  3. mjesto ekipa “USR KRUŠNICA VETERANI” (Beširević Suad, Beganović Samir, Veladžić Adnan)
Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

POJEDINAČNO

  1. Cinac Hamza
  2. Hodžić Vahid
  3. Beganović Samir

U toku takmičenja uhvaćeno je ukupno 91 riba, a najduže ribe su uhvatili Veladžić Adnan (Lipen 48cm) i Grošić Anel (Lipen 44cm).

Želimo se zahvaliti svim učesnicima, sudijama i osobama koji su pomogli organiziaciju KUP-a u nadi da se vidimo i iduće godine u što većem broju. Galeriju slika možete pogledati na sljedećem LINK-u.

BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.