Србац: Школују будуће риболовце и екологе

У организацији Спортско-риболовног друштва „Бистро“ Србац другог септембра је на риболовном ревиру Стублаја на Бардачи организована традиционална Школа риболова и екологије. Због неповољних временских услова и кише, одзив будућих спортских риболоваца и еколога био је нешто слабији од очекиваног.

Школа је организована, као и прошле године, у оквиру програма привредно-туристичке манифестације „Гастро фест“, која се већ тринаест година одржаваи у Спортско рекреативном центру Бардача.

„Наше друштво у свом раду пажњу поклања омасовљавању млађим члановима, које едукујемо о љепотама спортског риболова, али и стварању еколошке свијести, јер су риболовци истовремено и истински еколози који брину о природи, посебно водотоцима“, рекао је предсједник србачких риболоваца Горан Гаврановић. Он је малишанима честитао и пожелио да постану прави спортски риболовци и чланови друштва, обећавајући да ће добити пуну подршку старијих чланова.

О тајнама спортског риболова, заштити природе и техникама пецања рибе, од везања удуце, припреми и употреби мамаца, до мјерења дубине воде и лова ситне и крупне рибе, малишане је на веома популаран и практичан начин упознао секретар СРД „Бистро“, Здравко Вокић, који је и савезни судија за такмичарски риболов у Републици Српској.

Pročitajte i:   Održan Spin Kup 'Busovača 2020'

Мали риболовци су након предавања имали прилику да провјере стечено знање из спортског риболова, а неки од њих упецали су и своју прву рибу у животу. Показали су велико интересовање за овај спорт, а за учешће у школи и стечено знање добили су дипломе. Као награду, добили су и бесплатне чланске карте СРД „Бистро“ Србац.

„Школа је најбољи начин да регрутујемо младе спортске риболовце, да подмладимо удружење и да на вријеме будуће риболовце упознамо да је риболов уживање у природи“, нагласио је секретар друштва Здравко Вокић. Да едукација малих риболоваца протекне у најбољем реду и безбједно, помогли су и дугогодишњи активисти, заљубљеници у овај спорт Милутин Стегић, Драган Џајић и рибочувар Драгиша Требовац.

Саво Кесер – srsrs.com

Школа риболова СРД “Бистро” Србац – прилог РТРС

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.