U Goraždu održan “Memorijal Mujo Peštek – Tito” – Kup BiH u lovu ribe na plovak za osobe s invaliditetom

Piše: Ismet  BAJROVIĆ

Podjelom pehara i medalja, te prigodnih nagrada, a u organinizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde i SSI FBiH, u nedelju je završen „Memorijal Mujo Peštek – Tito“ Kup BiH u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom.

Učestvovale su  kantonalne ekipe: USK, ZDK, TK, SBK i BPK Goražde, a održan je na rijeci Drini – lokalitet Sadba.

Rijeka Drina je bogata ribljim fondom i ribari su imali priliku da upecaju dosta ribe. Bilo je ulova bjelice, škobalja i potočne pastrmke. Ribolovci su uživali u lovu ribe, a i lijepom druženju na obalama ljepotice Drine. Bilo je ovo jedno od najkvalitetnijih takmičenja naših sportskih ribolovaca na kojem u prvom planu nisu bili rezultati, već druženje i prisjećanje na lik i djelo rahmetli Muja Pešteka – Tita, heroja odbrane Goražda.

Nakon tročasovnog takmičenja i vaganja ulovljene ribe, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci. Pehare i medalje uručili su Redin Redžić, predsjednik SSI FBiH, Senad Hasović, predsjednik SSRI BPK i Husein Odobašić, predsjednik SSI TK.

U vrlo jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa SSI Zeničko-dobojskog kantona sa  5640 poena, drugi su ribari SSI Tuzlanskog kantona,  treći SSRI Unsko-sanskog kantona, a zatim slijede SSRI BPK Goražde i  SSRI  SBK Travnik.

Pročitajte i:   Срећан Божић: Мир Божји - Христос се роди!

U pojedinačnom plasmanu najbolji su: Halil Hutunović (Maglaj) – 2250 bodova, Amer Travančić (Maglaj) – 1950, Sanel Kopić (Tuzla) – 950, Salim  Bradarić  (Maglaj) – 500 i  Mirsad  Čaplja (Maglaj) – 940  bodova.

Ševal Malčinović, međunarodni sudija u ribolovu, te Enver Mirvić, delegat ribolovnog saveza odlično su obavili svoj dio posla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.