Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD “Breza”: Akcija poribljavanja Stavnje i Misoče (VIDEO)

Puštanjem oko 15.000 komada potočne pastrmke, članovi Sportsko-ribolovnog društva (SRD) „Breza“, danas su izvršili poribljavanje Stavnje i Misoče.

Aktivnosti ribolovaca naišle su i na podršku općine Breza, dok se akciji na dionici od motela „Bosnia“ do ribarske kuće, pridružio i načelnik Munib Zaimović. „Zadovoljstvo mi je prisustvovati poribljavanju rijeke Stavnje koja je ljepotica općina Breza i Vareš. Podatak da u njoj opstaju potočne pastrmke i rakovi, dovoljno govori o čistoći. Naša je obaveza očuvati čistoću rijeke. S obzirom na naše programske aktivnosti posvećene razvoju ribolova i turizma, Stavnja je u tom smislu veliki potencijal. Aktivnosti SRD „Breza“ veoma su važne za očuvanje ribljeg fonda“, naveo je, između ostalog, Zaimović.

Nedžad Škrgić, predsjednik SRD „Breza“ riječi zahvalnosti uputio je predsjedniku Udruge sportskih ribolovaca „Vitez“ Draganu Jonjiću, u čijem ribogojilištu su uzgojene pastrmke.

„Zahvaljujemo i općini Breza koja je u proteklom periodu dala doprinos očuvanju ribljeg fonda i zaštiti rijeke Stavnje. Riba će se vjerovatno dobro adaptirati u našim vodama“, rekao je Škrgić.

Akciju je izuzetno uspješnom ocijenio i Almedin Omerhodžić, član Komisije za poribljavanje SRD „Breza“.

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.