Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Obavijest za članice Saveza koje pravovremeno ne izvršavaju svoje obaveze

Svim članicama je putem e-maila i putem pošte u mjesecu julu  upućen poziv za redovito izvršenje uplata izdatih računa i  pripadajućih članarina prema SRS F BiH.

Jedan dio članica  je postupio po predmetnom pozivu i uplatio tekuće obaveze .

Međutim, dio članica nije uopće postupio po predmetnom dopisu, a samim time niti po odluci Skupštine saveza,  niti po odredbama Zakona o slatlkovodnom ribarstvu u F BiH i provedbenim pravilnicima te do današnjeg dana nisu uplaćene članarine i računi koji su dospjeli za plaćanje.

Kako ovakvo postupanje pojedinih članica ugrožava rad SRS F BiH  dužni smo  pozvati SAMO DRUŠTVA KOJA NE IZVRŠAVAJU SVOJE OBAVEZE DA ODMAH  izvršite plaćanje svih dospjelih obaveza prema SRS F BiH da bi isti mogao servisirati pravodobno svoje obaveze.

S obzirom da je ovo već četvrta u nizu obavijest društvima koja ne izmiruju svoje obaveze a ujedno i krajnji rok za plaćanje četvrtog kvartala, razduženja (povrata markica), narudžbi,  da bi  na vrijeme izvršili štampu dozvola i obrazaca, proslijedili Kantonalnim-županijskim ministarstvima poljoprivrede preko kojih se vrši distribucija ribolovnica za narednu 2018.godinu.

Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

Također smo vas dužni upoznati da ćemo po proteku od 15 dana od dana slanja ovog dopisa društvima koja ne izvršavaju pravovremeno svoje obaveze biti prisiljeni o navedenim činjenicama samo za ta društva izvjestiti nadležna Kantonalna–županijska ministarstva poljoprivrede po čijim zahtjevima je izvršena  distribucija članskih iskaznica i ribolovnica a radi poduzimanja određenih mjera sa njihove strane.

Stoga molimo za ažurno postupanje, a sve u cilju normalnog funkcionisanja SRS Federacije BiH.

Bistro!

PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BIH, Zijad Sinanović

One thought on “Obavijest za članice Saveza koje pravovremeno ne izvršavaju svoje obaveze

  • sulejman

    Gosp. Zijade Sinanoviću dali će ikada doć vrijeme da će se moć sa jednom dozvolom pecat bar na nivou FBiH ili ćete nas pljačkat dovijeka?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.