EkologijaNajnovije vijesti

Dodijeljene nagrade mladim banjalučkim ekolozima

U JU Muzej Republike Srpske danas su dodijeljene nagrade odabranim radovima banjalučkih osnovaca. U konkursu je očestvovalo pet osnovnih škola banjalučke regije (OŠ Ivo Andrić, OŠ Aleksa Šantić, OŠ Stanko Rakita, OŠ Branislav Nušić i OŠ Branko Radičević), a na temu zaštite naših rijeka. Nagradu stručnog žirija su podijelili radovi OŠ Stanko Rakita i OŠ Branislav Nušić, dok je nagradu publike dobila OŠ Ivo Andrić.

”Rad sa osnovnim školama je pokrenut zbog toga što smo uvidjeli važnost edukacije učenika o problematici zaštite naših voda koje su pod sve većim pritiskom, ali smo kroz taj isti rad shvatili da postoji velika potreba da se ovakav vid aktivnosti nastavi realizovati. Sama činjenica da smo umjesto dvije dodjelili tri nagrade govori o težini zadatka koji je bio pred nama”, istakla je Iva Miljević iz Centra za životnu sredinu.

Na ovim maketama/rješenjima je intenzivno rađeno sa ekološkim sekcijama i nastavnicima od septembra, a kroz projekat ”Sačuvajmo naše rijeke, sačuvajmo Vrbas” od strane timova Centra za životnu sredinu i Odjeljenja za ekologiju Vodovod-a a.d. Banja Luka.

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

”Radove koje danas možemo da vidimo izložene ukazuju na trud, rad i prije svega volju koju su u svaki od njih utkali ovi mladi ljudi. Sve to nam daje nadu u svijetliju budućnost naših vodenih ekositema, pa samim tim i Vrbasa, osnovne sirovine banjalučkog Vodovoda”, istakla je Marijana Bijelić iz Vodovoda a.d. Banja Luka.

Prisutnima se, uz voditelje projekta, obratio i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. Na dodjeli su bile prisutne i škole koje su učestvovale u drugoj fazi projekta.

”Evidentno je da voda postaje najvažniji resurs današnjice, a s obzirom da obilujemo vodom, naša je dužnost da je i sačuvamo. Nastavićemo da podržavamo ovakve aktivnosti i stvaramo generacije koje će Banjaluci vratiti stari sjaj, status grada zelenila, parkova i čistog Vrbasa”, istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Projekat je podržan od Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i:   (VIDEO) Visoke temperature prouzrokovalo pomor ribe u Ribarskoj oazi Lađenici u Dobroševićima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.