Najnovije vijestiOstale vijesti

Otvoreno 16. Svjetsko prvenstvo u ribolovu vještačkim mamcima sa obale

U Istočnom Sarajevu jučer je otvoreno 16. Svjetsko prvenstvo u ribolovu u kategoriji lov predatora sa obale, koje će okupiti 250 učesnika.
Trodnevno takmičenje biće održano u mjestu Kijevo u opštini Trnovo na rijeci Željeznici, koja je zbog svoje širine i pristupačnosti idealna za ovu sportsku disciplinu.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH, koje je organizator takmičenja, Đorđe Klepić rekao je da je je sve spremno za takmičenje, te da će sutra biti održan trening, a takmičenje u subotu i nedjelju, 26. i 27. maja.

“Uređena su četiri kilometra staze na kojima se održava takmičenje. U takmičenju će učestvovati 19 reprezentacija, 170 takmičara, a ukupno 250 učesnika na ovom takmičenju”, istakao je Klepić.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da je ovaj grad prepoznao turizam, rekreaciju i sport kao strateški pravac razvoja i zbog toga je prihvaćen prijedlog Sportsko ribolovnog saveza BiH da grad bude domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu.

“Smatramo da će to doprinijeti afirmaciji grada, naših turističkih potencijala i ponude. Ova manifestacija treba da utiče na svijest svih nas o potrebi očuvanja prirode, izvorišta i vodenih tokova na području Istočnog Sarajeva i šire”, poručio je Lučić.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Generalni pokrovitelj svjetskog takmičenja je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, a pokrovitelji su grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

Načelnici ovih opština saglasni su da je rijeka Željeznica na kojoj će se održati takmičenje poribljena, obale uređene, te da su komisije koje su obišle teren zadovoljne.

Član reprezentacije Srbije Željko Gošić rekao je da ova reprezentacija prvi put učestvuje na Svjetskom prvenstvu, te da bi ostvarili uspeh ukoliko bi se plasirali prvih sedam reprezentacija.

Gošić je rekao da je reprezentacija Srbije obišla sve sektore na terenu i dodajući da im se Željeznica dopada, ali da je zahtjevna za ribolov i da će biti potrebno dosta vještine da bi se napravio dobar rezultat.

Član reprezentacije BiH Amer Hadžimešić rekao je da ova reprezentacija prvi put u ulozi organizatora, iako se takmiči već osmi put.

“Zadnjih pet godina smo među šest najboljih na svijetu i sa pravom se nadamo da ćemo ostvariti bolji plasman, a to je za nas medalja”, naglasio je Hadžimešić.

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

Prvenstvo je otvorio predsjednik Međunarodne federacije Klaudio Ugo Mateoli, a na 16. Svjetskom prvenstvu u ribolovu u Istočnom Sarajevu učestvuju reprezentacije Češke, Slovačke, Poljske, Portugala, Latvije, Irske, Francuske, Italije, Ukrajine, Mađarske, Rusije, Makedonije, Hrvatske, NJemačke, Srbije, Moldavije, Rumunije, Bugarske i BiH.

Prvenstvo će biti zatvoreno u nedjelju, 27. maja, u Trnovu, kada će biti dodijeljene medalje i proglašeni pobjednici.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.