Na natjecanju ribolovaca u Orašju ulovljeno blizu 4 tone ribe

Sa dolaskom lijepog vremena oživjela su druženja i natjecanja ribolovaca, na revirima kojim gospodari Udruga ribolovaca „Šaran“ Orašje. Riječ je o udruzi, jednoj od najaktivnijih i s velikim brojem članova, koja je proteklog vikenda bila domaćin i organizator natjecanja ribolovaca. Od četvrtka do nedjelje,  na jezeru „Ulovi i pusti“, Ciglana u Orašju, održano je četvrto ovogodišnje sportsko ribolovno natjecanje u lovu na šarana i amura, pod nazivom „CARP KUP ORAŠJE 2018“.

Sudjelovalo je 12 ekipa  iz BiH, Hrvatske i Srbije i na ovom natjecanju, koje je trajalo 72 sata, ukupno je ulovljeno  3.868 kg šarana i amura. S  obzirom da se radi o sportskom ribolovu prema pravilima „ulovi i pusti“, sva riba je nakon vaganja neozlijeđena vraćena u vodu.

Lovilo se u dva sektora tako da su vrijedne nagrade odnijeli pobjednici sektora. U sektoru „A“ prvo mjesto osvojila je ekipa „Carp Team  ERLETIĆ“ iz Pelagićeva sa 292 kg ribe.  Drugo je osvojila „Auto Goran“ Županja sa 233 kg, a treće sa kilogram  manje  „Jezero Žabar“.

Daleko veći ulov imali su ribolovci u sektoru „B“. Pobijedila je ekipa „Carp Team BAF“  iz Beograda sa ulovljenih 738 kg ribe. Drugi je bio Cart team C.H.U. iz Ugljare sa 682 kg, a treće mjesto pripalo je Braći Božić iz Donje Slatine sa 387 kg ulovljene ribe.   Ista ekipa imala je i najveću ulovljenu ribu, šarana 19,6  kg.

Pročitajte i:   Građani Bosne i Hercegovine pozivaju svoje načelnike i gradonačelnike da se povodom Dana planete Zemlje pridruže inicijativi 'Opštine bez brana'

Među nekolicinom prijatelja Udruge koji su pomogli natjecanje, bio je strastveni ribolovac iz Kostrča Stanko Mikić koji je sponzorirao kupnju pokala.  Po završetku natjecanja druženje je nastavljeno uz zajednički ručak ribolovaca i gostiju,  izvijestio nas je Mario Živković  predsjednik UR „Šaran“ Orašje.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.