12:43 am - Petak April 19, 2019

Бањалучани пуном паром

Како је и најављено на недавно одржаној Изборној Скупштини, ново руководство Спортско риболовног друштва Бања Лука све више захуктава бањалучки брзи воз.

Да је то тако, најбоље показује чињеница да су Бањалучани за само шест протеклих дана организовали и успјешно провели 21. по реду Школу спортског риболова, своје друштвено такмичење и послије неколико година послали своје младе такмичаре у Брод на Првенство млађих категорија, које организује СРС БиХ.

Додајући овоме да је све спремно за учешће Бањалучана на такмичењима инвалидних лица и да се увелико почело са припремама за учешће на предстојећем Првенству РС у категоријама сениорки и сениори, онда се, са правом, може рећи да је лист преокренут и да се ово, некада веома успјешно, СРД брзим корацима враћа на такмичарску сцену.

Из остварених пласмана је видљиво да се на сцену враћају некадашњи шампиони: Пејиновић, Жунић и Поповић у конкуренцији сениора, а да су ту и младе снаге, које ће се ове године по први пут појавити на нашим такмичењима.

Очекујемо да ће добре резултате и даље остваривати Бањалучки мушичари, а да ће им се ускоро придружити и такмичари у SPIN-u, FEEDER-u, а можда и у неким другим такмичарским дисциплинама.

Све је ово гаранција да се Бањалучани крупним корацима враћају на мјесто које су некада заузимали и да је вријеме предаха, које су имали, иза њих.

Предаха неће бити ни за друге активности овог Друштва, а прије свих најављена је реорганизација властите службе, радови на уређењу властитога мрестилишта, униформисање чувара и њихово додатно опремање, боља сарадања са надлежним службама Града и републичким органима, а нарочито са другим спортовима на води и привредним субјектима који су везани за воде, које су Бањалучани добили на кориштење од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске.

Очекујемо још много активности које ће овоме Друштву гарантовати боље дане.

Пожелимо им срећно и бистро !
СРД Бања Лука

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Iz Udruženja i saveza

No comments yet.

Leave a Reply