Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Костајниц: Завршена мала школа риболова

СРУ “Мрена” из  Костајнице је по трећи пут по реду орзганизовало школу риболова коју је похађало 14 полазника, међу којима је и једна дјевојчица.
Мали риболовци су прошли теоретску и практичну наставу током које су научили да заштите и чувају природу. Дјеца су научила и основе спортског риболова које чине заштита рибљег фонда, руковање рибљим прибором и технике улова рибе.
Полазници су, уз помоћ др Љубише Лукића, прошли и обуку о основним правилима понашања и пружања прве помоћи на води.
Мала школа риболова је трајала пет дана, а полазници су добити увјерења о завршеној школи, бесплатне чланске карте и учествовали су у такмичењу “Лов рибе удицом на пловак”, на коме је прво мјесто освојио Немања Зец, други је био Растко Адамовић, док је треће мјесто припало Никши Милашину.
Предсједник удружења Слободан Зец је изразио задовољство чињеницом да је школу завршила и једна дјевојчица коју је удружење наградило штапом за пецање, док је најмлађи полазник Никола Штековић награђен Приручником мале школе риболова.
Он је захвалио Трговачкој радњи „Јелисавац“ која је малишанима поклонила по рибарски штап звани „пеца“, Дејану Глигићу и Дејану Марину из Костајнице, те Самиру Чаушевићу из Козарске Дубице који су помогли реализацију школе.
Полазницима Мале школе риболова предсједник је пожелио пуно здравља и доброг улова, те поручио да стечено знање пренесу другарима и поздравио их рибарским поздравом  „Бистро!“.

Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

СРУ “Мрена” Костајница
Слободан Зец

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.