Najnovije vijestiTakmičenja

Održano 5. i 6. kolo Premijer lige BiH u mušičarenju

dav

Dana 24.06.2018. godine, na rijeci Vrbas kojom upravlja SRD Vrbas iz Donjeg Vakufa, održano je 5. i 6. kolo Fly fishing Premijer lige BiH.

Domaćini su postavili stazu u samom gradu gdje je njihov revir, sektor A iznad mosta, a sektor B nizvodno od mosta. Na takmičenju je učestvovoao 21 takmičar koji su pecali dva puta po tri sata i ulovili su 432 ribe, uglavnom su lipljena lovili.

Na početku takmičenja voda je bila prilično zamućena, ali i pored toga dobro se pecalo. Kako je dan odmicao tako je voda postajala bistrija i na kraju se video rezultat po broju ulovljenih riba.

Najbolji na takmičenju je bio Bristina Sabahudin ostvarivši dva puta prve sektorske plasmane sa ulovljenih 50 riba pa je tako stigao sa šeste na  ukupno četvrtu poziciju, dok je Bovan Siniša imao najuspješniji pomak na tabeli skokom sa petog na ukupno drugo mjesto, ostvarivši dva puta prvu poziciju u svom sektoru, pomjerivši Kukriku Vladimira na treće mjesto dok je Dević Jovo za jedan negativni  manje zadržao prvo mjesto.

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

S obzirom da se  lovilo na mutnoj vodi možemo samo zamisliti koliko bi ribe bilo ulovljeno da je voda bila bistrija.

Niko od takmičara nije imao primjedbi na postavljenu stazu , a ni na samo sudjenje i mjerenje ribe, tako da smatramo da je uspješno proveden još jedan takmičarski dan u ovoj godini.

Generalni plasman takmičara nakon 6. kola

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.