3:44 pm - Nedjelja Decembar 11, 0591

Sparkasse Bank u eko akciji “Voda je život – neka bude čista”

Sparkasse Bank dd BiH sponzorira eko akcije u organizaciji ronilačkog kluba “Bosna”. Prva akcija čišćenja jezera i obale Prokoškog jezera počinje 21.07.2018., a akcijama se priključuju i uposlenici Sparkasse Bank.

“Voda je život-neka bude čista“ predstavlja projekat na koji smo izuzetno ponosni. Ne samo da finansijski pomažemo napore ka ekološkom očuvanju prirodnih ljepota u BiH, nego naši uposlenici direktno učestvuju u akcijama čišćenja. Ovom prvom eko akcijom zakazanom za 21.07.2018. započinje projekat koji ima za cilj čišćenje Prokoškog jezera, jezera Modrac, Šićkog kopa kod Tuzle te korita rijeke Bosne. Naši uposlenici iz svih poslovnica u BiH će volonterski učestvovati u akcijama i na taj način dati i lični doprinos očuvanju okoliša u BiH”, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Kako je objasnio je Hrvoje Gavrančić, vode Prokoškog jezera čistiti će ronioci ronilačkog kluba “Bosna”, a uposlenici Sparkasse bit će zaduženi za čišćenje nadvodnog dijela uz obalu jezera.

Uključujući se u podršku aktivnostima namjenjenih koristi cjelokupnog društva u BiH, Sparkasse banka još jednom potvrđuje svoje opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju i podršci razvoju zajednice u kojoj sa uspjehom posluje već deset godina.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ekologija

No comments yet.

Leave a Reply