Najnovije vijestiOstale vijesti

КУП ЈПЗ – Доминација такмичара и такмичарки из Словеније и Хрватске

Тако би се најкраће могли оцијенити појединачни и екипни  резултати са, протеклог викенда, одржаног 13. по реду КУП-а ЈПЗ. Била је ово још једна прилика да и наши такмичари одмјере снаге са Словенцима, Хрватима, Црногорцима и Македонцима и да видимо гдје смо и какве су нам шансе на будућим оваквим и другим међународним такмичењима.

Иако су учешћа узеле наше четири екипе у сениорској и двије екипе у конкуренцији сениорки, нису постигнути очекивани резултати.  Није помогао ни домаћи терен језера Дренова, који сви наши такмичари веома добро познају. Значи, нешто је до нас, што треба веома брзо да анализира наша Такмичарска комисија и  комисије у нашим друштвима, које најчешће излазе на оваква и слична такмичења.

Како се могло видјети,  у побједничким екипама је доста младих такмичара, па је можда и ово један од кључева њихових успјеха. Наша запажања су и да такмичари из Словеније и Хрватске имају врхунску такмичарску опрему и да су максимално опскрбљени мамцима и примамом.

Када се овоме дода да су и мајстори овога спорта и да су то у протекла два дана и одлично показали на веома захтјевном језеру Дренова, онда морамо констатовати да и ми у том правцу морамо веома брзо дјеловати.
У прилогу су екипни и појединачни пласмани из којих најбоље можете увидјети и сами закључити доста из горе наведеног.
Спортско риболовни савез РС

Pročitajte i:   Apokaliptični prizori HE "Ulog": Ekološka bomba za smrt smaragdne kraljice Neretve?!

Резултати:
– Сениори екипно, види…
– Сениорке екипно, види…
– Сениори појединачно, види…
– Сениорке појединачно, види…

Судијски тим на висини свога задатка

Како смо то и до сада често констатовали и истицали, наше судије су већ одавно положили своје испите знања и умијећа у обављању послова дјелилаца правде и на овако престижним такмичењима.

И овога пута се радило о добро уиграној екипи, предвођеној искусним судијом и репрезентативцем БиХ Александром Сашом Којићем, који је овај пут успјешно обавио повјерену функцију делегата, врховним судијом Виданом Јевтићем и секретаром такмичења Биљаном Петровић.

Када се њима придодају и имена добро познатих Љубише Њежића, Матковић Ђуре, Вученовић Радована, Тодорић Татјане, Калењук Ивана  ни једног момента није било сумње да ће ријечи из положене заклетве бити досљедно и примијењене и правда дијељена ни ,,по баби, ни по стричевима“, већ по за то постављеним међународним правилима.

То су увидјели и сви такмичари, њихове вође екипа и ми који смо ово такмичење пратили, па нису изостале ни изречене високе оцјене и ријечи хвале.

И ми им се придружујемо!
(Редакција www.srsrs.com)

Посебне симпатије зa ПРВУ ДАМУ овога такмичења – ЛЕА КРАМАР из ШРК “Аграм” – Хрватска

Надамо се да дијелимо мишљење свих учесника овога КУП-а, бројних љубитеља овога спорта,  посматрача са такмичарске стазе језера Дренова, а поготово присутне публике са отварања и затварања 13. КУП-а ЈПЗ,  када кажемо да је посебне симпатије и ПРВА ДАМА овога такмичења била ЛЕА КРАМАР из ШРК “Аграм” – Хрватска.

Све дане тренинга и такмичења привлачила је посебну пажњу својим мајсторијама, а када је на крају са својом екипом освојила прва мјеста, како  екипно, тако и у појединачно,  онда се са правом може рећи да јој ласкава титула прве даме овог такмичења са правом и припада.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju - Fly fishing

За вашу информацију наводимо и податке да је ова дјевојка рођена 1999. године. Да је до сада наступала за клубове из Вараждина, Лудбрега и Иванеца у Хрватској и да је била кадетска и јуниорска шампионка своје земље у појединачној конкуренцији, а да је и члан актуелне прве екипе сениорки.

Очекујемо да је још дуго видимо на такмичењима, уз жеље да и код нас у Републици Српској и БиХ буде чест гост. Надамо се да смо и ми код ње оставили лијепе утиске и да ће ове жеље бити обостране.

Спортско риболовни савез РС

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.