Sarajlijama pripao Kup Nevesinja 2018

Na vodama jezera Alagovac u okviru Nevesinjske olimpijade održan je “Kup  Nevesinje  2018 “ u lovu ribe udicom na plovak.

Izuzetno dobro organizovano takmičenje, na obale jezera Alagovac  privuklo je 14 ekipa, što je dosadašnji rekord, a takmičari su bili iz  Srbije,  Crne Gore i Bosne i Hercegovine. U ekipnoj konkurenciji najviše uspjeha imali  su članovi:

  1. mjesto ekipa USR „Sarajevo 1906“ (Alić Mirza, Pešto Mugdim, Bulbul Senad)
  2. mjesto ekipa SRD “Vogošća” ( Gljiva Salem, Gajević Mirsad, Jagar Milan)
  3. mjesto ekipa “Glavatica”Jablanica.(Halebić Ibrahim, Šehić Admir, Arfađan Čazim)

Takmičenje odvijalo se u tri sektora.

1. mjesto u Sektoru „A” osvojio je Mirza Alić iz Sarajeva, 2. mjesto Duško Ivanović iz Danilovgrada, a 3. mjesto Salem Gljiva iz Vogošće.

U  sekoru „B”,  1. mjesto osvojio je Mugdim Pešto iz Sarajeva, 2. mjesto Mirsad Gajević iz Vogošće, dok je 3. mjesto pripalo Admiru Šehiću iz Jablanice.

1. mjesto u sektoru „C” imao je Ivica Kolak iz Uskoplja-Gornji Vakuf, 2. mjesto je Ćazim Arfađan iz Jablanice, a 3. mjesto Milan Ćopić iz Apatina.

Majstor staze i ribolovac koji je uhvatio najviše ribe je Mirza  Alić iz USR ”Sarajevo 1906”.

Ogranizator međunarodnog kupa u lovu ribe udicom na plovak koji se organizuje u okviru Nevesinjske olimpijade je  Sportsko – ribolovno društvo „Alagovac” koje je, kao i do sada, svojom organizacijom i gostoprimstvom oduševilo sve učesnike  što je i jedan od razloga da je interes za nastup na ovom takmičenju sve veći.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.