Najnovije vijestiOstale vijesti

Obavjest o zabrani ribolova na rijeci Buni

Rijeka Buna

Udruženje-udruga sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar, kao korisnik ribolovnih voda i partner u organiziranju takmičenja, je donijela odluku o zabrani ribolova na rijeci Buni, od izvora do Vile Ivanković u periodu od 06. – 09.09.2018. godine, radi održavanja Međunarodnog revijalnog kupa u mušičarenju na rijeci Buni.

U sklopu aktivnosti projekta RiTOUR, Turistička zajednica HNK/Ž organizira Međunarodni revijalni kup u mušičarenju na rijeci Buni, a ceremonija svečanog otvaranja održat će se u petak 07.09.2018. godine na izletištu Ada pored rijeke Bune u Blagaju sa početkom u 18,30 sati.

Kup se održava 07. i 08.09.2018. godine na rijeci Buni uz učešće takmičara iz Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Organizacijom Međunarodnog kupa Turistička zajednica želi promovirati rijeku Bunu i njen okoliš kao turističku destinaciju, kao i podići svijest o važnosti očuvanja endemske mekousne pastrmke, čije stanište je u rijeci Buni, jer je populacija ove ribe vrlo ugrožena.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

One thought on “Obavjest o zabrani ribolova na rijeci Buni

  • Sad će ovo sve završiti pod asfaltom A1C5, a ono što ne zatrpa auto-put izbetoniraće sretni i ponosni vlasnik koncesije za HE na ušću 😉
    Blago nama sa našim poglavicama, rade ljudi na progresu naših slavnih plemena – svaki će podanik, pardon, pripadnik plemena osjetiti kako mu progres polako mili uz nogu,,,,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.