Najnovije vijestiOstale vijesti

Na rijeci Buni otvoren Međunarodni revijalni kup u mušičarenju

Zamjenik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Semir Temim otvorio je sinoć Međunarodni revijalni kup u mušičarenju koji održava na rijeci Buni na stazi dugoj devet kilometara, a proteže se kroz prirodno okruženje Blagaja i Bune.
U fly fishingu sudjeluje deset ekipa s ukupno četrdeset natjecatelja iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, a za tri najbolje ekipe i tri pojedinca osigurana su i priznanja koja će biti dodijeljena večeras.

Ovim natjecanjem Turistička zajednica HNŽ-a želi promovirati rijeku Bunu i njezin okoliš kao turističku destinaciju, ali i ukazati na potrebu zaštite mekousne pastrmke, koja je vrlo ugrožena. Najbrojnija je u pritoci Neretve – rijeci Buni, a naseljava i druge vodotoke Neretvanskog sliva.

“Već dugo se u Turističkoj zajednici bavimo mišlju da ove naše rijeke iskoristimo za ovakav vid turizma koji je sve popularniji u svijetu i upravo bi ribolovni vid turizma bio velika prilika za ljude koji žive uz rijeku, da ponude i dodatne usluge te tako dođu do dodatnog izvora zarade”, kazao je Temim.

Međunarodni revijalni kup u mušičarenju na rijeci Buni ove godine po prvi put organizira Turistička zajednica HNŽ-a i predstavlja jednu od aktivnosti projekta RiTour – “Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena”, kojeg financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Pročitajte i:   Završena Liga SSRD Zeničko-dobojskog kantona

Projekt koordinator iz Turističke zajednice HNŽ-a Ramiz Bašić prisutne je upoznao s projektom RiTour, dosadašnjim realiziranim aktivnostima, te planovima za naredni period.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.