Najnovije vijestiOstale vijesti

Дервентски Bашарски куп и фишијада – 2018.

Као и ранијих година у поводу 167. Дервентског вашара и Крсне славе Општине Дервента, Спортско риболовно друштво „Укрина“ Дервента организовало је „Вашарски КУП“ 2018 (Лов рибе удицом на пловак) и „Фишијаду“ (такмичење у спремању котлића) на дан 26.08.2018.године.
Поред такмичара нашег друштва, учешће су узели и такмичари из СРД “Укрински цвијет“ Прњавор, СРД “Усора“ Теслић , СРД “Оптима“  Модрича, СРД “Шкобаљ” Станари, СРД “Амур” Градишка, СРД “Клен” Бановићи и СРД “Јелах” Тешањ. Све такмичаре и госте поздравио је Предсједник Скупштине г. Мирко Бјелић и прогласио Вашарски Куп и Фишијаду отвореним.
Дипломе, медаље уручио је Предсједник Управног одбора г. Никола Стринић и том приликом поздравио такмичаре, све присутне и пожелио Бистро.
Поред такмичара, судијског апарата и званица на такмичењу су били присутни и други гости љубитељи спортског риболова и дружења.
У припреми, организацији и спровођењу такмичења, домаћин се побринуо да манифестација протекне квалитетно и организовано.
Унаточ изузетно хладном и кишном дану одзив такмичара је био масован, такмичари су до краја били у спортском духу. Забиљежени су добри улови а такмичар са највише улова, преко 4 кг је спортски риболовац Гроздан Симикић старији који је побједник стазе на Вашарском КУП-у.
У дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ укупно је учествовало 45 такмичара од тога  15 сениорки и 30 сениора.
Прво мјесто у категорији сениорки освојила је екипа „Клен“  из Бановића, друго мјесто екипа „Укрински цвијет“ Прњавор и треће екипа „Укрина“ из Дервенте. Побједник стазе код сениорки је такмичарка Саја Видовић .
У категорији сениора, злато је освојила екипа Јелах-Тешањ,  друго мјесто припало је екипи  СРД “Укрина 1” Дервента и треће мјесто екипи СРД “Шкобаљ” Станари.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Поред такмичења у лову рибе, организовано је  и такмичење у спремању рибље чорбе (фишијада). На такмичењу је учествовало  чак 12 екипа који су показали своју вјештину у спремању фиша. Најбоља рангирана фиш чорба је СТР “Дуга“ Дервента, друга „Интермедикус“ Брод и трећа „Тргопром“ Брод“.
Побједничким екипама уручени су пехари, медаље и дипломе  и  ппригодне награде.
Судијски апарат у саставу Стеван Радак  и Слађан Будишић успјешно су обавили суђење на КУП-у, а оцјењивању квалитета и рангирању припремљених рибљих чорби, најзаслужнији су Борислав Прерадовић, Горан Радосављевић и Милан Нединић.
Хвала свима који су подржали ову манифестацију.

Бистро!
Тодорић Татјана – www.srsrs.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.