Najnovije vijestiOstale vijesti

Završen 6. Memorijalni Fly fishing kup Musakadić Vejsil – Vesko

U subotu, 29.09.2018. godine u Busovači, rijeka Lašva,  održan je 6. Memorijalni Fly fishing kup Musakadić Vejsil – Vesko.

Hladno, maglovito jutro nije spriječilo da se put Busovače zapute oni koji su izuzetno poštovali i cijenili, a i dan danas se s osmjehom na licu sjećaju Vejsila Musakadića – Veska, čovjeka koji je mnogo dao za razvoj ribolovnog sporta, očuvanju i zaštiti čovjekove okoline, osnivaču udruženja sportskih ribolovaca Busovača i revira „OKO“ na rijeci Lašvi.

Kako reče predsjednik USR „Busovača“, Ivica Tomičić na otvaranju  takmičenja: “Prolaze godine, ali nama Busovljacima, naš VESKO sve više nedostaje!”

Ne nedostaje VESKO samo Busovljacima, on nedostaje svima nama koji smo ga poznavali i sretni smo i ponosni zbog toga što smo imali  priliku upoznati tog velikog čovjeka.

Na 6. Memorijalnom kupu Musakadić Vejsil – Vesko  učešće je uzelo 20 takmičara.

Nakon natjecanja u 3 sektora,  titulu najboljeg ponio je  MUAMER DAUTBEGOVIĆ iz Bugojna, Drugo mjesto pripalo je ANTI MATOŠEVIĆU iz Viteza, dok je treće mjesto zauzeo SEAD ALIJAGIĆ iz Bihaća.

Pročitajte i:   Рибочуварска служба СРД Алаговац из Невесиња у борби против криволова

Organizacija takmičenja je bila na  najvišem nivou i od strane takmičara i gostiju stigle su samo riječi hvale domaćinu, koji nije žalio ni trud, ni rad kako bi na još jedan divan, dostojanstven način pokazao kolika je bila ljubav prema čovjeku zbog kojeg smo se okupili u subotu.

U toku takmičenja nije bilo nikakvih problema jer je sudijski kolegij svoj dio posla odradio na zavidnom nivou.

Obitelj Musakadić i ove godine najuspiješnjim takmičarima dodjelila je vrijedne nagrade, a svi pobjednici su dobili medalje, pehare i diplome.

Uručene su Zahvalnice velikom broju prijatelja, ljubiteljima sportskog  ribolova i svim onim koji su pomogli u organizaciji  da se ovaj KUP uspiješno održi, te da sve bude na visokom nivou kako i dolikuje  čovjeku  čije  ime nosi.

Rezultate svih učesnika možete pogledati ispod.

Sekretar takmičenja, Erna Kardaš

VI MEM KUP KONAČNI ZA 3
Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.